Zvon: Microsoft lucrează la emularea X86 pe ARM64

După cum probabil știți, Google, Microsoft, Apple, chiar și Ubuntu, lucrează intens la crearea primului sistem de operare convergent, care să fie instalabil și pe dispozitivele mobile și pe desktopuri sau laptopuri, fără modificări și prelucrări.

Google încearcă să unească ChromeOS cu Android, Ubuntu a creat Ubuntu Phone, un sistem de operare mobil compilat pentru arhitectura ARM, dar căre se comportă ca un desktop dacă îi pui monitor, mouse și tastatură, Microsoft încearcă și ei același lucru prin Continuum, iar Apple… Ei bine, nu știu ce a făcut Apple în direcția asta.

Ei bine, se zvonește că Microsoft lucrează la o versiune de Windows 10 pentru telefon care să emuleze arhitectura de 32 de biți pe ARM64. Adică să permită instalarea aplicațiilor x86 pentru desktop pe dispozitivele mobile.

Funcționalitatea a fost numită Cobalt și va fi adăugată, cel mai probabil în actualizarea Windows 10 Redstone 3, programată pentru toamna lui 2017.

Eu unul nu sunt un fan al sistemelor de operare convergente, îmi place ca telefonul să fie telefon, iar calculatorul calculator. Nu cred că se va întâmpla să mă duc la mare și să-mi iau cu mine tastatură, mouse și cablu OTG să conectez telefonul la ele și să-l leg la televizorul din cameră, pentru că am deja un laptop pe care pot lucra, dar…

Zvon: Microsoft lucrează la emularea X86 pe ARM64

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.