YunOS urmează să depășească iOS pe piața telefoanelor mobile din China

Că tot am scris mai devreme de distinșii producători de telefoane din Republica Populară Chineză. YunOS este un sistem de operare Linux-based creat de către Alibaba, eBay-ul Asiei, și își propune să devină cel mai popular sistem de operare mobil de pe piața din China. Până acum a adunat 14% din piață, dar analiștii anticipează că până la sfârșitul anului, YunOS va depăși iOS și va ajunge pe locul 2 în top.

Până acum, susținătorii YunOS sunt Meizu, XiaoLaJiao, Strategy Analytics și Doov, și se estimează că 100 de milioane de telefoane deja rulează Linux-ul Alibaba.

În trecut, Google a considerat YunOS ca fiind un fork de Android și a făcut Acer să renunțe la a mai crea telefoane cu YunOS, pentru că aceștia sunt deja membri în Open Handset Alliance, deci nu pot crea telefoane ce rulează sisteme de operare derivate din Android.

Dezvoltatorii spun că YunOS nu este un derivat al Android, ci că e un sistem Linux-based de sine stătător, dezvoltat în Java și HTML5, dar care a adoptat câteva componente open-source de la Android.

Știu, articolul ăsta e aproape inutil, pentru că sunt șanse de 0.0000000001% ca 1 dintre cei 15 cititori fideli ai noștri să fie un chinez ce are un telefon cu YunOS. Dar încercam să arăt că piața chineză este cu totul diferită de cea europeană sau americană și că există viață și fără Google sau Android.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.