YouTube Go e o aplicație YouTube ce consumă mai puține resurse (și are nevoie de permisiuni exagerate)

YouTube Go este o aplicație de YouTube (lightweight) creată de Google pentru cei cu telefoane mai vechi și conexiune la internet mai slabă.

Aplicația este încă în versiune beta (Unreleased) și se poate descărca gratuit de pe magazinul de aplicații Google Play. YouTube Go nu are toate funcțiile aplicației originale de YouTube, dar tocmai de asta și necesită mai puține resurse. Comentariile și canalele lipsesc, de exemplu.

Aplicația oferă o funcție de căutare. O dată ales un video, utilizatorul are opțiunea de a alege nivelul calitații și câți MB consumă fiecare nivel, dar și posibilitatea de a descărca video-ul pentru redare ulterioară. O altă funcție interesantă e aceea de sharing, despre care Google spune că nu consumă resurse (nu prea înțeleg ce a scos Google din joben ca să reușească asta).

Problema aplicației este că are nevoie de prea multe permisiuni. Mult prea multe permisiuni. Infinit de multe permisiuni. Cere drepturi pentru înregistrare audio, modificare contacte, aflare locație locație, citire mesaje, mai ceva ca o nevastă geloasă și posesivă. De asemenea, înainte de folosire, necesită introducerea numărului de telefon si asocierea acestuia cu un cont Google, pentru a putea verifica agenda constant și afișa prietenii care folosesc și ei YouTube Go.

Eu nu am reușit să instalez aplicația, mi-a spus că programul de early access e full și să încerc mai târziu. Aș fi instalat-o de dragul reviewului, dar aș fi dezinstalat-o după, are nevoie de acces la prea multe informații despre mine.

YouTube Go e o aplicație YouTube ce consumă mai puține resurse (și are nevoie de permisiuni exagerate)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.