YouTube adaugă suport 4K pentru streamurile video live

Cum monitoarele și televizoarele 4K au ajuns la prețuri acceptabile, producătorii de conținut au început și ei să creeze videoclipuri la rezoluții 4K. YouTube oferă de multă vreme video-uri la rezoluții 4K, dar începând de ieri, Google a făcut rezoluția asta disponibilă și la streamurile live (inclusiv 360-degree streams).

Comparată cu 1080p, rezoluția 4K oferă 8 milioane de pixeli în total, iar calitatea imaginii este de 4 ori mai mare decât la 1080p. Oricum, filmările 4K la 60 de frame-uri pe secundă se văd ca și cum ar fi reale.

Bun, dar redarea streamurilor 4K o să necesite resurse hardware mai multe și lățime de bandă (țeavă de net, cum îi place internautului român să-i zică) mai mare. Partea bună e că YouTube va permite în continuare utilizatorilor să aleagă rezoluția, înainte de vizionarea clipurilor.

Momentan nu sunt foarte multe camere ce filmează 4K, iar conținutul video redat la 1080p se vede oricum impecabil pe display-urile și monitoarele de astăzi. Dar cine știe ce va apărea în viitor?

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.