După vânzarea către Verizon, Yahoo se va numi Altaba

După cum probabil știți, Yahoo urmează să pună lacăt pe firmă și să vândă portalul, serviciul de email și aplicațiile către Verizon, pentru 5 miliarde de dolari. Imediat după achiziție, compania va fi redenumită în Altaba, nume ce vine probabil de la alternativă și Alibaba.

După estimările celor de pe Wall Street, doar 10% din valoarea de piață a Yahoo e reprezentată de părțile pe care le cumpără Verizon. 61% din valoarea acțiunilor Yahoo procentul de 15% pe care Yahoo îl deține din Alibaba.

Marissa Meyer și ceilalți din conducerea companiei vor demisiona, iar în locul ei va fi ales Eric Brandt, un fost angajat Broadcom, care lucrează la Yahoo din martie anul trecut și alți 4 directori, care se vor afla ulterior. Marissa a devenit CEO al Yahoo în 2012, după ce a venit de la Google, iar acum va rămâne în cadrul companiei, dar pe o altă funcție.

Pentru mai multe informații, citiți articolul acesta de pe WSJ.

După cum probabil știți, vânzarea Yahoo către Verizon a fost pusă în pericol de breșele de securitate  care au făcut ca acțiunile Yahoo să scadă drastic, zvonindu-se că aceștia au permis celor de la NSA să intercepteze toate mailurile utilizatorilor.

Dacă mă întrebați pe mine, Yahoo nu va mai ajunge Google din spate niciodată, indiferent cum se va chema.

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.