Windows Phone si Blackberry sunt refuzate de către WhatsApp Messenger

Platforma de mesagerie instantă WhatsApp a declarat că nu mai susţine sistemele de operare vechi precum Windows Phone 8, BlackBerryOS şi BlackBerry 10.

„Aceste platforme nu oferă acele capacităţi de care avem nevoie pentru a extinde funcţiile aplicaţiei noastre în viitor“ […] „Dacă folosiţi unul dintre dispozitivele mobile afectate, vă recomandăm să faceţi upgrade la o versiune OS mai nouă sau la un sistem Android mai nou, care rulează OS 4.0 +, iPhone care rulează iOS 7+ sau Windows Phone 8.1+ în aşa fel încât să puteţi continua să utilizaţi WhatsApp“ a sfătuit compania utilizatorii.

Istoricul chat nu poate fi transferat între platforme, dar se poate ataşa istoricul conversaţiilor într-un e-mail.

Printre alte sisteme de operare ce nu vor mai fi suportate enumerăm: Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2, Windows Phone 7, iOS 6 (iPhone 3GS).

Data de la care aplicaţia WhatsApp messenger nu mai poate fi folosită pentru mai sus menţionatele sisteme de operare este:

  • Nokia Symbian S60, după 30 Iunie 2017
  • BlackBerry OS şi BlackBerry 10, după 31 Decembrie 2017
  • Windows Phone 8.0 sau mai vechi, după 31 Decembrie 2017
  • Nokia S40, după 31 Decembrie 2018
  • Android versiunea 2.3.7 sau mai veche, după 1 Februarie 2020

Ca o notă, compania a mai declarat că anumite funcţii ale aplicaţiei pentru platformele menţionate, este posibil să nu mai funcţioneze oricând, deoarece nu vor mai susţine activ dezvoltarea aplicaţiei WhatsApp Messenger pentru acestea.

Decizia de a nu mai susţine anumite sisteme de operare a fost anunţată încă din luna februarie a anului 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.