Google: Windows Phone și iOS conțin mai mult bloatware decât Android

În opinia Google, telefoanele ce folosesc iOS sau Windows Phone vin cu mai multe programe bloatware pre-instalate, decât cele cu Android. Aplicațiile bloatware sunt cele instalate de producător, pe care utilizatorul le poate sau nu dezinstala.

iPhone include 39 de aplicații pre-instalate, toate ce aparțin Apple, iar Lumia 550 are și el 47 de aplicații pre-instalate, dintre care 39 sunt dezvoltate de către Microsoft, față de Samsung Galaxy S7 care din 38 de aplicații instalate, conține doar 11 programe ce țin de Google.

Comisia Europeană penalizează Google pentru că gigantul obligă producătorii de telefoane să instaleze toate aplicațiile Google, ca să beneficieze de Google Play Store.

Nu sunt în măsură să spun dacă Google procedează bine sau nu, dar eu sunt mai enervat de bloatware-ul pe care îl pun Samsung, LG sau HTC pe Android decât de aplicațiile Google. Din 11 aplicații Google pre-instalate, folosesc GMail, Maps, YouTube și Photos. Dar eu mi-am cumpărat LG Nexus 5X special pentru că nu am vrut tot felul de widgets, mileuri și brizbriz-uri pe telefonul meu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.