Windows 10 pe 32 de biți (x86) rulează pe procesoarele Qualcomm Snapdragon ARM64

Scriam acum ceva vreme despre faptul că Microsoft lucrează la emularea aplicațiilor create pentru arhitectura pe 32 biți (i386/x86) pe procesoare cu ARM64 (cele folosite astăzi pe dispozitive mobile).

Ei bine, Qualcomm a anunțat la WinHEC că procesoarele octa-core Qualcomm Snapdragon 835 (cele de care vă tot că folosesc tehnologia Quick Charge 4.0 și permit unui dispozitiv mobil să se încarce în 5 minute cât să ofere baterie pentru 5 ore) vor putea rula versiunea desktop a Windows 10 și automat și instalarea aplicațiilor pe 32 biți pe arhitectura ARM64.  Conform anunțului oficial, dispozitivele ARM64 ce rulează Windows 10 vor apărea pe piață începând cu anul viitor.

Pentru a demonstra asta fără să divulge specificațiile noului procesor, au instalat Windows 10 pe un Qualcomm Snapdragon 820.

https://i1.wp.com/i.imgur.com/YlG6YHU.jpg?w=1280

De asemenea, pe canalul YouTube al Windows a apărut video-ul ăsta, din care se poate vedea cât de bine rulează Windows 10 pe Snapdragon 820.

Acesta este primul pas către Surface Phone, telefonul Microsoft capabil să ruleze aplicații Windows desktop. Emularea x86 este făcută pentru Continuum, funcționalitatea Microsoft care permite conectarea telefoanelor la monitoare externe, oferind funcționalitatea unui calculator.

Se zvonește că primul Surface Phone va fi produs de HP și va lansat în toamna anului viitor.

Bun deal făcut de Microsoft cu Qualcomm. E win-win. Windowstarzii vor instala aplicații desktop pe telefoane, iar Qualcomm, tăticul procesoarelor pentru dispozitive mobile, își face intrarea pe piața de laptopuri.

Șah mat MediaTek! Qualcomm tocmai a dat de toți pereții cu voi și cu procesoarele voastre deca-core.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.