Windows 10: După actualizarea KB3201845, nu mai functioneaza internetul prin conexiunea wireless

Distinșii domni de la Microsoft au dat-o în bară din nou. Actualizarea KB3201845 pentru Windows 10, pentru care sunt sigur că au trudit din greu cei mai buni programatori, face mai mult rău de cât bine.

Mai exact, patchul KB3201845 are ca scop repararea unor bug-uri descoperite in actualizarea aniversară a Windows 10, dar se pare că face și conexiunea la internet pe wireless să fie inactivă.

Dacă ne uităm pe changelog, constatăm că actualizarea cu pricina nu aduce îmbunătățiri sau schimbări legate placa de rețea wireless.

Cel mai simplu mod de a evita probleme, este să nu faceți actualizarea KB3201845. Dacă totuși ați făcut-o și ați constatat că nu mai merge internetul, sfatul meu ar fi să dezinstalați actualizarea din command prompt. Nu vă panicați, nu e deloc greu.

Doar urmăriți cu strictețe comenzile instrucțiunile de mai jos:

Pentru a verifica dacă aveți instalată actualizare buclucașă, deschideți command prompt cu drepturi de administrator și apoi dați paste comenzii:

dism /online /get-packages | findstr KB3201845

Dacă nu apare niciun text în fereastră, ci doar cursorul pe rândul următor, înseamnă ca ați rulat comanda cu succes, dar că nu aveți instalată respectiva actualizare.

Actualizarea KB3201845 a Windows 10 strică conexiunea wireless la internet

Dacă totuși apare actualizarea, dați paste următoarei comenzi, tot în command prompt rulat ca admin:

wusa /uninstall /kb:3201845 /quiet /forcestart

https://i0.wp.com/i.imgur.com/I8RxJRa.png?resize=590%2C195

După rularea comenzii, calculatorul se va restarta, iar problema cu conexiunea la internet ar trebui să dispară.

Lasă, ce dacă actualizările Microsoft crează mai multe probleme decât repară, măcar Cortana a învățat să restarteze calculatorul prin comenzi vocale.

Cred că Bilică Portiță e foarte mândru de programatorii lui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.