Windows 10 deține 9 procente din piața PC-urilor business

Windows 10 statistici martie 2017

De la un an și jumătate de la lansarea oficială, Windows 10 alimentează aproximativ 9% din totalul computerelor business, conform unui studiu realizat de SpiceWorks.

Potrivit aceleiași firme, proporția companiilor ce au implementat sistemul de operare Windows 10 pe stațiile de lucru este aproape dublu față de predecesorul său, Windows 8, ce a alimentat doar 5 procente din totalul sistemelor desktop și laptop enterprise. Aceste cifre reprezintă numai o fracțiune din cota globală de utilizare a sistemului de operare Windows 10.

Furnizorul de analiză Net Applications a indicat o cotă de 25 de procente a utilizării sistemului de operare la nivel mondial. Majoritatea celor ce au adoptat noul sistem de operare sunt consumatori, nu clienți comerciali. Aceștia din urmă de regulă migrează către un nou sistem de operare mult mai lent.

Cel mai răspândit sistem de operare pare a fi în continuare Windows 7, ediția din anul 2009 ce beneficiază de încă 3 ani de suport din partea companiei Microsoft. Sistemul de operare de pe locul 2 – poate să vă surprindă sau nu – este Windows XP, folosit în proporție de 14% dintre consumatori global… sistemul de operare ce a fost retras de către Microsoft în urmă cu 3 ani.

Cotele globale anunțate de către Net Applications pentru luna martie a sistemului de operare Windows 7 ajungeau la 49%, iar pentru sistemul de operare Windows XP la 7%.

Am observat o oarecare discrepanță între cotele pentru sistemele de operare folosite de către utilizatori global pentru luna Martie, dar după cum spunea și Răzvan într-un articol – încă există utilizatori care folosesc în continuare Windows XP pe calculatoarele lor, și amandoi am întâlnit astfel de cazuri și-n interiorul anumitor organizații fie ele de stat sau private.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.