Windows 10 a devenit cel mai popular sistem de operare desktop din țările nordice

Windows 10 a devenit cel mai popular sistem de operare pentru sisteme desktop din Norvegia și Danemarca, în ciuda faptului că actualizările de la Windows 7 sau 8.1 nu se mai poate face în mod gratuit.

În ultima perioadă, numărul utilizatorilor Windows 10 a crescut, depășind Windows 7, sistem ce era instalat pe 40% dintre calculatoare, la nivel global. În primele două săptămâni ale lunii octombrie, popularitatea Windows 10 în Danemarca a ajuns la 40%, lăsând în urmă OS X la 23.15% și Windows 7 la 20.86%. De asemenea, și în Norvegia procentul utitilizatorilor Windows 10 a crescut binișor, ajungând la 36.41%.

Deși se mai pot schimba multe până la sfârșitul lunii, Windows 10 începe să prindă tot mai multă tracțiune. La nivel global tot Windows 7 conduce, cu 40 de procente, urmat de Windows 10 cu 22 de procente.

Windows 10 a devenit cel mai popular sistem de operare desktop din țările nordice

Eu sunt un hater al produselor Microsoft, am adoptat cu greu noile versiuni de Windows, de la Windows 7 încoace. Acum pe sistemul de acasă am Windows 8.1 (și Linux Mint), iar pe cel de la muncă am Windows 10.

La început Windows 10 avea o grămadă de probleme, Cortana și Edge mi s-au părut complet inutile (la fel mi se par și acum), iar interfața aia de tabletă mă enervează maxim. Plus că Microsoft are obiceiul să repare ce nu e stricat și să fâțâie meniurile de colo colo. Oricum, dacă renunță și la Control Panel, cum au anunțat deja, eu nu o să mai știu să fac nimic pe Windows. Și probabil o să mă mut pe Linux Mint definitiv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.