WhatsApp – despre schimbul de date cu Facebook

WhatsApp a fost avertizată de către organele europene de supraveghere în domeniul confidențialității cu privire la schimbul de date ale utilizatorilor cu compania-mamă, Facebook . Acestea au declarat că există „preocupări serioase“ cu privire la modificările politicii de confidențialitate WhatsApp – ceea ce a făcut ca acest schimb de informații să fie posibil.

În luna august a acestui an, WhatsApp a dezvăluit că va exista un schimb de informații cu Facebook, companie ce a cumpărat aplicația de mesagerie la începutul anului 2014 pentru 19 miliarde de dolari. Justificările WhatsApp au fost acelea că sugestiile privind oamenii care ar trebui să se conecteze vor fi „mai relevante“. Decizia a fost criticată însă de multe persoane, având în vedere promisiunile anterioare ale companiei WhatsApp de a rămâne independentă de Facebook.

Această decizie de a face schimb de informații a determinat investigații ale organismelor de protecție a datelor în toată Europa. Grupul Article 29 Working Party (asociația colectivă a organelor de protecție a datelor) a cerut întreruperea schimbului de date cât timp se examinează termenii acordului.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a declarat: „Am avut conversații constructive, inclusiv înainte de actualizarea noastră, și ne menținem angajamentul de a respecta legislația în vigoare“.

Iar eu – la vârsta mea – încă mai cred în Moș Crăciun… Dacă au adresa mea de e-mail și numărul meu de telefon real, ce alte informații le mai trebuie?

Sfat: pentru a ascunde adresa de e-mail reală, cât și numărul de telefon, puteți folosi Abine .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.