Webroot antivirus a șters fișiere legitime de Windows și catalogat Facebook ca site de phishing

Conform the Register, Webroot antivirus, o soluție antivirus destul de scumpă pentru puțina notorietate pe care o are (39.99 dolari pe an), a reușit performanța de a elimina câteva fișiere de sistem, făcând mai mult rău decât bine.

Pe 24 aprilie, Webroot s-a actualizat la o nouă bază de semnături care detecta în mod eronat fișiere legitime ale Windows, cauzând multe probleme utilizatorilor. Producătorii de software au remediat la scurt timp problema și au oferit câteva instrucțiuni pe siteul companiei, dar în multe cazuri, probleme au fost iremediabile.

Utilizatorii pot accepta, cu greu, că unele soluții antivirus nu detectează la timp anumite vulnerabilitați sau fișiere infectate, întrucât piața virușilor este în continuă expansiune, dar când un astfel de soft pe care mai dai și o căruță de bani îți strică sistemul de operare, lucrurile devin foarte grave.

Săptămâna trecută, bunul Webroot antivirus a catalogat Facebook și Bloomberg ca siteuri de phishing. Că tot a scris Daniel articolul lung și explicit phishing acum câteva zile…

Dacă aș fi într-o astfel de situație, aș trimite un mail foarte acid cu multe urări de dulce către producătorul soft-ului și în secunda respectivă, aș lua decizia de a nu prelungi licență. Repararea unui sistem de operare care nu mai booteză sau care se blochează cu ecrane albastre (Blue Screen of Death) implică de cele mai multe ori destul timp și se poate ridica la costuri destul de mari, dacă e nevoie și de instalarea anumitor softuri specifice.

Nu am să scriu mai multe despre antivirusul buclucaș, sunt convins că e un ciuruc de proporții, dacă producătorul îl compară pe siteul oficial cu McAfee și Microsoft Security Essentials 2015, adică cu un antivirus prost și cu unul gratuit.

Eu am folosit pe mai multe calculatoare Avast! Free și nu m-a dezamăgit. Iar dintre antivirușii plătiți, prefer ESET Nod 32 sau Kaspersky, pe calculatoarele cu resurse hardware de ultimă generație.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.