Wayback Machine este o extensie de Chrome ce încarcă paginile cu erori din webcache

Wayback Machine e o extensie foarte mișto de Chrome care detectează codurile de eroare ce apar la navigarea unor siteuri și încarcă ultimele lor versiuni din webcache. Pentru că internetul nu uită nimic, undeva prin cele mai îndepărtate colțuri, tot rămân informații, chiar daca au fost șterse la un moment dat.

Cele mai comune mesaje de eroare sunt cele 404 page not found, afișate de obicei când conținutul ce se dorește a fi accesat a fost șters. Și pentru a nu ne (mai) frustra sau enerva în astfel de momente, a fost creată o astfel de extensie de browser.

Extensia Wayback Machine este capabilă să detecteze următoarele erori: 404, 408, 410, 451, 500, 502, 503, 504, 509, 520, 521, 523, 524, 525 și 526 oferă “arhive” pentru 279 de miliarde de pagini, deci sunt șanse mari să poată satisface nevoile tuturor.

Când unul din codurile de eroare amintit mai sus e întâlnit, apare imaginea de mai jos și se apasă “Click here to see archived version”.

Wayback Machine este o extensie de Chrome ce încarcă paginile cu erori din webcache

Aplicația are câteva limitări însă:

  • E disponibilă doar pentru Google Chrome
  • Nu știe să gestioneze paginile cu erori 404 (sau alte coduri) customizate.

Sunt sigur că pentru siteurile românești (cum e vitanclub.net) nu se vor putea încărca pagini din webcache, dar cel mai probabil extensia va rula ca unsă pentru erorile de pe marile siteuri internaționale.

Extensia se poate descărca gratuit de aici și nu necesită niciun fel de configurare. După instalare, iconița extensiei va apărea în colțul din dreapta sus, pe același rând cu câmpul unde se introduce adresa siteului. Pentru a testa dacă funcționează, după instalare, accesați pagina asta. Pentru mai multe informații, citiți articolul ăsta.

Wayback Machine este o extensie de Chrome ce încarcă paginile cu erori din webcache

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.