Vivaldi 1.7 permite crearea capturilor de ecran

După cum probabil știți, Vivaldi este un nou browser de internet, create de fostul CEO al companiei ce se ocupa de dezvoltarea browserului Opera. Ca și engine folosește Chromium (motorul pe care e contruit și Google Chrome), vine pre-instalat cu funcția Speed Dial, ce permite accesarea siteurilor uzuale foarte rapid și ușor, suportă scurtături și e ușor de customizat.

Browserul primește tot felul de funcții interesante, înaintea celorlalte și are un design diferit. Dacă Vivaldi 1.6 a primit notificări în taburi și versiunea 1.7 vine cu o funcție nouă mișto, care permite utilizatorilor să facă screenshot-uri paginilor deschise.

Vivaldi 1.7 permite crearea capturilor de ecran

Vivaldi 1.7 permite crearea capturilor de ecran

Pentru a folosi noua funcție, trebuie să activați bara de jos a browserului, fie din meniu: View -> Show Status Bar, fie apăsând Ctrl-Shift-S. Pentru a face captură de ecran, apăsați pe iconița de cameră. Screenshot-ul se poate face atât pentru ecranul întreg, cât și pentru o porțiune. După ce s-a făcut captura, folderul în care e salvată se deschide automat

Momentan, noua funcție este disponibilă doar pentru Vivaldi 1.7 (variantă beta), dar va fi introdusă și în varianta stabilă a browserului.

Vivaldi 1.7 snapshot (beta) se poate descărca gratuit de aici și e compatibil cu Windows 7 și versiunile mai noi.

Deși eu sunt fan Firefox, am folosit la muncă Vivaldi și s-a comportat ok, chiar dacă încă e versiune beta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.