Viitorul telefoanelor Microsoft Windows este nesigur?

Microsoft pare să renunțe la telefoanele Windows, ba chiar și la Windows 10 pentru mobile. Viitorul telefoanelor Microsoft Windows phone s-ar putea sa… nu fie de fapt telefoanele?

La conferința de presă de la evenimentul de miercurea trecută, zvonurile și speranțele pentru un telefon Surface nu au fost satisfăcute. Compania Microsoft nici nu a menționat ceva despre Windows 10 pentru mobile. Cu o cotă de piață ce stagnează la 1%, clienții și partenerii se întreabă de ce s-ar mai deranja cineva să investească în strategia Microsoft pentru mobile.

Într-un interviu, vicepreședintele Windows – Terry Myerson – a fost întrebat fix același lucru. Dar în loc de a vorbi din toată inima despre telefoanele Windows, sau a declara linia de produse ca fiind una moartă, Meyerson a încercat o altă cale: lipsa de claritate.

Din punct de vedere tehnic, există două lucruri care sunt unice la Windows Mobile“ a răspuns Myers când prin cuvintele lui Foley s-a menționat de „pierderea de timp“ a actualizării Windows 10 pentru mobil. „Una dintre ele este conectivitatea și celălalt este procesorul ARM care există“.

Deci vom continua să investim în ARM și în telefoane“ a continuat Myerson. „Și, deși nu voi spune despre ce dispozitive este vorba, cred că vom vedea dispozitive… dispozitive Windows ce vor folosi componente ARM. Cred că vom vedea dispozitive ce vor folosi conectivitate mobilă.“ a continuat acesta, de unde și ambiguitate și lipsa de claritate despre care vă menționam mai devreme.

microsoft windows phone

Nimeni nu a crezut, cu atât mai puțin eu, că telefoanele mobile Microsoft au făcut parte dintr-un plan măreț. Cota de piață spune foarte multe și deși am făcut testare și pe astfel de dispozitive, eu unul încă nu sunt convins de faptul că vor mai rezista prea mult pe piață. Voi ce părere aveți?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.