VLC player pentru Windows 10

Video Lan Codec, sau VLC player a fost lansat acum aproape o săptămână pentru UWP (Universal Windows Platform). Știu că este posibil să vă bag puțin în ceață, dar pentru a vă explica foarte pe scurt: în momentul în care a apărut Windows 8, VLC-ul a dezvoltat o aplicație strict pentru acest sistem de operare. Ce este diferit acum, când vorbim despre Windows 10? Răspunsul poate fi diferit, în funcție de ce dispozitiv folosiți.

Nu mă înțelegeți greșit, VLC pentru Windows 10 este o aplicație bună, probabil cel mai bun player din Magazinul Windows 10 (vezi link atașat – aplicația are 22,5 MB).

După cum știți deja, aplicația poate fi folosită pentru a reda clipuri video, fișiere audio sau pentru stream media. Playerul folosește de această dată un layout diferit față de versiunea desktop, deoarece este optimizată pentru touch (vezi imaginea de mai jos).

video lan coded player windows 10

Cum sistemul de operare Windows 10 rulează și pe Xbox One sau Windows 10 Mobile, aplicația poate fi una chiar folositoare. Deoarece pe cele două platforme nu puteți instala varianta desktop a aplicației, singura soluție este aceea de a instala din magazin varianta aceasta.

Să fiu sincer nu am încercat alte playere pentru Windows 10, fiind deja familiarizat cu aceasta. M-am uitat prin magazin, dar nu am găsit ceva care să fie mai util și mai ușor de folosit decât Video Lan Codec Player.

Voi ce playere video sau audio folosiți pe dispozitivele cu Windows 10? Aveți un player preferat? Care este acesta și de ce?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.