Vânzările Nintendo Switch aproape de 13 milioane

Peste 2,74 milioane de console Nintendo Switch au fost vândute începând cu 3 Martie – data la care acestea au devenit disponibile. Compania Nintendo se așteaptă deci ca noua consolă Switch să depășească Wii U în primul an de vânzare.

Într-un post mai vechi chiar scrisesem despre faptul că se vânduseră mai multe copii din „The Legend of Zelda: Breath of the Wild“ decât console switch propriu zis și de ce s-a întâmplat asta. Ei bine, de atunci și până acum cifrele s-au mai modificat puțin, ajungându-se la peste 2,76 milioane de copii vândute ale jocului .

Conform așteptărilor companiei, este posibil să se ajungă la 35 de milioane de jocuri vândute în următoarele 12 luni. Totodată, deși atența câștigurilor Nintendo se îndreaptă către consola Switch, compania continuă să înregistreze vânzări destul de puternice pe frontul portabilelor. Așa se face că vânzările hardware Nintendo 3DS au ajuns la 7,27 milioane de unități (o creștere de 7% față de anul trecut).

Titluri precum „Pokemon Sun“ și „Pokemon Moon“ s-au vândut în peste 15,44 milioane de unități; „Super Mario Maker“ pentru Nintendo 3DS a vândut 2,34 milioane de unități în aceeași perioadă, iar „Kirby: Planet Robobot“ a vândut peste 1,36 milioane de unități.

Wii U din nefericire este în scădere cu 77 procente față de anul anterior, vânzările ridicându-se la doar 760 000 de unități în anul 2016. Cu privire la jocurile pentru Wii U, compania Nintendo a semnalat iarăși o scădere de 46 procente față de anul anterior, vânzările acestora ajungând la 14,8 milioane de jocuri.

Per total, compania Nintendo a raportat venituri de aproximativ 3,4 miliarde de lire sterline și un profit operațional de aproximativ 205 milioane de lire sterline pentru anul financiar 2016. Atât veniturile, cât și profitul operațional au fost în scădere cu 3 procente, respectiv 11 procente față de anul anterior.

În ciuda scăderilor de venituri și profit operațional, sunt convins că o dată cu Nintendo Switch și noile jocuri ce vor mai apărea pentru noua consolă, acestea vor avea o creștere considerabilă față de statisticile curente și față de anul 2016.

Sursa: TheInquirer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.