Vânzările de Windows 7 au fost oprite

Potrivit Microsoft, compania a încetat să mai vândă Windows 7 Professional sau orice versiune a Windows 8.1 producătorilor de echipamente originale, pe 31 Octombrie.

Sfârșitul Windows 7 și Windows 8.1 a lăsat ca Windows 10 să fie alegerea pe termen lung a producătorilor de echipamente originale, care vin pre-instalate cu Windows pe stațiile lor de lucru.

Microsoft a emis acest avertisment în urmă cu un an.

Organizațiile cu acorduri de licențiere Enterprise și Software Assurance pot achiziționa Windows 10 (neapărat ediția Professional), pentru ca apoi să facă downgrade la sistemul de operare Windows 7, dacă doresc să păstreze vechea ediție.

Producătorilor de echipamente li se va permite să folosească licențele pe care le au în stoc, până la epuizarea acestora. Spre exemplu, magazinul Dell online oferă 17 configurații de notebook-uri diferite, toate cu sistemul de operare Windows 7 Professional.

Microsoft a retras accentul de pe Windows 7, deși acesta rămâne cel mai popular sistem de operare din lume. Este și preferatul meu, chiar înaintea sistemului de operare Windows 8.1 . Acest sistem de operare a pierdut aproximativ 5% din cota de utilizare de la lansarea Windows 10 de la jumătatea anului 2015… Dar potrivit Net Applications, a alimentat 48% din totalul stațiilor de lucru din Octombrie, mai mult decât dublul cotei Windows 10.

Suportul tehnic pentru sistemul de operare va continua până în 2020, oferindu-le utilizatorilor puțin peste trei ani pentru a migra și face tranziția spre un alt sistem de operare. Acest lucru nu poate decât să mă bucure și să aștept cu nerăbdare lansarea unui nou sistem de operare care să se muleze cerințelor mele precum satisfacțiile pe care mi le-a adus Windows 7.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.