Ultimul Acrobat Reader DC instalează o extensie Chrome

În momentul în care instalați cea mai recentă versiune Acrobat Reader DC, cititorul de PDF-uri gratuite de la Adobe, veți observa că va instala și o extensie Chrome o dată cu actualizarea.

Sfat: nu uitați să debifați orice oferte de pe pagina de instalare Adobe, cum ar fi True Key de la Intel Security, sau McAfee Security Scan Plus, altfel vor fi instalate împreună cu Acrobat Reader-ul.

Extensia Chrome se instalează automat, dar securitatea Chrome previne activarea acesteia automat. În momentul în care veți deschide browserul Google Chrome veți observa o notificare care vă va informa despre permisiunile extensiei Adobe Acrobat.

Ce permisiuni cere extensia Adobe Acrobat Reader? Extensia cere să:

  • citească și să modifice datele de pe website-urile pe care le vizitați
  • poată gestiona descărcările voastre
  • poată comunica cu aplicații cooperative native

Dacă deschideți lista de extensii din chrome://extensions/ sunteți informat cum că extensia este folosită să convertească pagini web în fișiere Adobe PDF, iar această opțiune este strict pentru Windows. Dacă permiteți extensiei să fie activată se va deschide o pagină web de pe website-ul Adobe în care puteți citi informații cu privire la capacitățile extensiei.

Este adevărat că puteți converti orice pagină web în format PDF pentru a o salva, sau chiar puteți adăuga într-un fișier PDF existent… Dar dacă nu sunteți mulțumiți de extensie și ceea ce face o puteți foarte ușor dezactiva și dezinstala din același link chrome://extensions/.

Nu spun că nu ar fi utilă o astfel de opțiune, dar mi se părea mult mai normal ca la instalarea Acrobat Reader DC să iau eu decizia de a instala sau nu extensia printr-o bifă, ceea ce nu am văzut la instalare. Mi se pare puțin parșivă metoda asta de instalare, dar văd că este o tactică din ce în ce mai folosită de către producătorii de aplicații gratuite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.