Cum să faci camera Surface Pro-ului și Book-ului să funcționeze

Presupunând că ați achiziționat noul Surface Book i7 sau Surface Pro 4 pentru a-l folosi acasă sau la birou, m-am decis să vă ajut cu o mică problemă. Camera celor două nu funcționează și nu puteți scana documentele importante folosind Office Lens, sau nu puteți folosi Skype for Business (sau Lync).

Ca multe alte probleme Windows, la prima vedere pare a fi o problemă de driver și poate fi reparată cu puțin efort urmând pașii de mai jos:

  1. Deschideți Device Manager – click dreapta pe butonul de Start, apoi navigați până la butonul de manageriere dispozitive.
  2. Căutați Dispozitive de imagine (Imaging Devices), apoi Microsoft LifeCam Front / Rear. În funcție de care dintre ele este non-funcțională sau dacă ambele nu sunt funcționale, alegeți una dintre ele sau amândouă.
  3. Selectați apoi opțiunea de actualizare driver (Update Driver). Aceasta va căuta pe dispozitivul dvs sau pe internet pentru actualizări drivere în așteptare și le va instala. Dacă aveți vreo actualizare în așteptare, săriți peste pasul următor, dacă nu atunci urmați pasul 4.
  4. Dacă nu ați găsit la căutare niciun driver actualizat pentru dispozitivul vostru, selectați cu click dreapta pe driver din nou, apoi selectați opțiunea de Dezinstalează dispozitiv (Uninstall device). Nu bifați opțiunea de a șterge driverul de pe dispozitiv (delete this driver from device).
  5. Dați restart dispozitivului. Surface Pro-ul sau Surface Book-ul ar trebui să fie în stare să reinstaleze driverele corespunzător (pe barosăneală) ți să restaureze cu succes funcția camerelor.

Dacă pașii de mai sus nu rezolvă problema camerei, atunci este posibil să fie o problemă hardware. Dacă acesta este cazul, atunci apelați la garanția oferită de către cei de la Microsoft sau de la distribuitorii autorizați.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.