Tutorial – Cum să vă actualizați driverele cu Intel Driver Update Utility

Întotdeauna este o idee bună să ținem driverele actualizate, mai ales dacă cele noi le îmbunătățesc pe cele vechi sau aduc funcții care vă pot ajuta. Intel Driver Update Utility este o aplicație pentru sistemele Windows cu care puteți căuta, descărca și instala actualizări ale driverelor Intel.

Deși este indicat să „nu stricați un sistem care funcționează bine“, actualizările de drivere pot aduce îmbunătățiri ale performanței unei componente, sau poate ajuta la stabilitatea unei componente cum ar fi temperatura șamd.

Dacă vreți să vă actualizați partea hardware a unei configurații Intel, la fel de simplu puteți accesa website-ul Intel și puteți descărca ultimele versiuni de drivere de acolo, manual. Dar deși funcționează și varianta asta, presupune foarte multă răbdare și muncă din partea voastră. Întâi trebuie să identificați componenta hardware și ultima versiune de driver instalată, apoi să găsiți driverul compatibil pentru ea.

Intel Driver Update Utility

Intel Driver Update Utility vă permite să scanați stația de lucru după hardware Intel și după actualizări de drivere ale acelor componente hardware. Descărcați-le apoi și instalați-le. Aplicația suportă următoarele componente:

  1. Plăci video
  2. drivere audio pentru plăci de bază Intel
  3. drivere Wireless
  4. drivere LAN
  5. drivere pentru Chipset
  6. drivere NUC (Next Unit of Computing)
  7. drivere pentru stick-uri Intel

Programul este foarte ușor de folosit. Aveți un ecran ca cel de mai sus, din Settings puteți schimba directorul de descărcare al driverelor, numărul maxim de descărcări simultane sau limba aplicației. Un click pe Start Scan va începe procesul de scanare după componente hardware Intel și nu durează mai mult de câteva secunde. Ecranul cu rezultate deschide apoi o listă cu sistemul de operare detectat de Intel Driver Update Utility, cât și noile drivere pentru hardware-ul acestuia.

Intel Driver Update Utility

Chiar dacă vă arată mai multe drivere pentru o singură componentă hardware, numai unul este selectat. Acesta este de regulă ultimul, dar puteți debifa și instala orice versiune de driver considerați.

Intel Driver Update Utility

După instalarea driverului sau driverelor va fi necesară restartarea stației de lucru, deci țineți cont de acest aspect și salvați orice fișiere aveți în lucru.

Intel Driver Update Utility

Puteți descărca aplicația gratuit de aici, iar dacă întâmpinați orice fel de probleme ne puteți lăsa un comentariu mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.