Tutorial – Google Chrome – cum să imporți și exporți parole

Browserul Google Chrome vine cu o funcție experimentală care vă permite să importați sau exportați parolele reținute în browser, foarte simplu. Ca orice alt browser modern vine cu opțiunea de a salva parolele sau alte informații atunci când îl folosiți. Această opțiune este una convenabilă, deoarece nu mai trebuie să introduceți de fiecare dată informațiile, o dată salvate în browser.

Uneori, s-a putea să doriți accesul la informațiile respective în afara browserului Chrome. Poate pentru că v-ați decis să schimbați funcționalitatea managerului de parole, cu una a unei aplicații third-party. Sau poate doriți să folosiți un alt browser, să mutați parolele pe un alt calculator fără a folosi Chrome sync șamd.

Importă sau exportă parole din Chrome

parole Google Chrome

Chrome, pentru toate sistemele de operare desktop vine cu un steag (flag) experimental de a importa și exporta parolele. Steagurile experimentale pot fie să rămână experimentale, să fie integrate direct în browser, sau să fie șterse oricând. Pentru a începe, accesați link-ul chrome://flags/#password-import-export din broser. Acest link vă va duce direct la paramentrul necesar din pagina steagurilor (chrome://flags).

Schimbați opțiunea predefinită în Enabled, apoi apăsați pe butonul de restart care apare după aceea. Chrome necesită restartare oricând modificați din steaguri, pentru ca noile setări sau funcții să devină accesibile.

Import export Google Chrome passwords

Noua funcție este adăugată în managerul de parole. Fie încărcați managerul de parole folosind link-ul chrome://settings/passwords , fie selectați Meniu -> Advanced Settings -> Manage Passwords sub tabul Passwords and Forms.

Google Chrome password manager

Pentru a salva toate parolele, selectați Export. Viți primi promptul de a introduce parola contului de utilizator local înainte de a putea salva parolele. Salvarea parolelor se face într-un fișier CSV. Tineți cont de faptul că acest fișier nu este securizat sau protejat în niciun fel. Oricine cu acces la calculatorul pe care faceți acel export, poate accesa site-urile din acel fișier.

Pentru a importa parolele, procesul este aproape similar, selectați Import, nu vi se va mai cere nicio parolă.

Puteți apoi importa parolele în aproape orice manager de parole ce suportă fișiere CSV, după cum vă spusesem, KeePass este momentan preferatul meu până când voi găsi ceva mai bun.

Ce alte tutoriale mai găsiți utile? Scrieți-ne în comentarii și vom ține cont de părerea voastră.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.