Tutorial – Dezactivați Hot Corners Charms bar din Windows 8.1

Una dintre cele mai enervante funcții ale sistemului de operare Windows 8 este Hot Corners, care permitea utilizatorilor să acceseze anumite scurtături mutând cursorul mouse-ului în partea stânga sau dreapta sus ale ecranului calculatorului. În momentul în care mutați cursorul în stânga sus, App Switcher-ul sau App Switch List va apărea – ceea ce vă va permite să navigați printre aplicațiile instalate, sau să închideți aplicațiile ce rulează. Când mutați cursorul în dreapta sus, Charms Bar va apărea, oferind accesul la alte 5 scurtături: funcția Share, de căutare (Search), Start, Devices și Setări (Settings).

Deși dedicată pentru a ajuta utilizatorii, opțiunea Hot Corners a fost găsită mai degrabă ca enervantă de către aceștia. Tocmai de aceea eu unul am folosit Classic Shell pentru a scăpa de această funcție. Cum cei de la Microsoft au lansat apoi actualizarea gratuită de la Windows 8 la Windows 8.1, au adăugat și opțiunea de a dezactiva Hot Corners fără a utiliza aplicație 3rd party precum Classic Shell. Iată două metode pentru a dezactiva această funcție.

Metoda 1 – Folosind proprietățile Taskbar-ului

  1. Click dreapta pe Taskbar, apoi selectați opțiunea Properties.
  2. Se va deschide fereastra Taskbar and Navigation properties.
  3. Mergeți apoi pe tabul Navigation și debifați opțiunile următoare din Corner Navigation: When I point the upper-right corner, show the charms și When I click the upper-left  corner, switch between my recent apps.
  4. Aplicați setările și funcția Hot Corners va fi dezactivată imediat.

disable hot corners windows 8.1

Metoda 2 – Folosind setările PC-ului

  1. Mergeți cu mouse-ul în partea din dreapta-sus sau dreapta jos a ecranului și apăsați pe Settings din meniul Charms Bar.
  2. Apăsați apoi pe opțiunea Change PC Settings.
  3. În pagina nou deschisă mergeți la PC & Settings -> Corners & Edges.
  4. Sub Corner Navigation ar trebui să setați ambele opțiuni pe Off (ca-n poza de mai jos).

disable hot corners windows 8.1

Notă: Dacă în continuare vedeți Charms Bar-ul pe sistemul de operare Windows 8 sau 8.1, intrați în Control Panel -> Mouse și debifați opțiunea Enable Edge Swipes. (această regulă se aplică la toucphad-urile laptop-urilor)

Ar mai fi o opțiune de dezactivare din registry, dar Răzvan nu prea este de acord cu această opțiune. Voi reveni într-un post viitor cu un tutorial pentru această variantă. Sper să vă fie de folos tutorialul și nu uitați să ne scrieți ce alte tutoriale vreți să mai găsiți pe site.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.