Tutorial – Cum scoatem crash log-urile aplicațiilor de pe dispozitivele iOS de pe Windows

Deoarece am început o serie de articole cu privire la freelancing în zona de testare, m-am gândit că ar putea fi util să vă spun cum să scoateți crash log-urile aplicațiilor de pe dispozitivele iOS fără prea mult efort. Presupunând că testați o aplicație ce a crashat și doriți să raportați crash-ul dezvoltatorilor, cea mai ușoară metodă de a face asta fără cine știe ce aplicații specializate, este să folosiți iTunes-ul.

  • Conectați dispozitivul iOS la calculator prin intermediul cablului USB. Deschideți aplicația iTunes și apăsați pe butonul Sync. Pentru detalii referitoare la sincronizarea fișierelor prin intermediul iTunes, puteți folosi această pagină de suport de pe website-ul Apple.

get crashlogs from iOS

  • Deschideți apoi o fereastră în Windows Explorer, sau apăsați pe tasta Windows + R . Copiați următoarea adresă %APPDATA%\Apple Computer\Logs\CrashReporter\MobileDevice\, dați-i paste și apăsați apoi pe tasta Enter.

get iOS crashlogs

  • Dacă aveți mai multe dispozitive sub acel dosar pe care tocmai l-ați deschis, selectați cel ce are numele dispozitivului mobil. Selectați apoi cel mai recent sau relevant crashlog. Numele fiecărui log va include numele aplicației, data și timpul când a fost creat fișierul, precum și numele dispozitivului. Exemplu: Facebook_2016-09-26-233543_iPhone-5C.crash .

Notă: pentru sistemul de operare iOS 7.1, crash log-urile au extensia .ips , nu .crash .

  • Atașați apoi crash log-ul în cadrul bugului găsit pentru ca dezvoltatorii să verifice și să repare aplicația testată.

Pentru a doua modalitate voi face un videoclip pe care îl voi atașa mai jos. Asta nu înainte de a vă explica fiecare pas în parte.

  1. Pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod navigați până la Settings.
  2. Mergeți la Privacy.
  3. Apoi la Diagnostic & Usage.
  4. Intrați în Diagnostic & Usage Data.
  5. Veți vedea apoi o listă alfabetică cu toate crash logurile de pe dispozitiv.

Sfat: o dată ce ați intrat să vizualizați un crash log, dacă țineți apăsat mai lung pe ecran, puteți selecta și copia tot textul în clipboard. (video atașat mai jos)

Cât de greu vi s-a părut acest tutorial? Ce alte tutoriale doriți să mai vedeți? Lăsați un comentariu mai jos dacă aveți nevoie și de varianta tutorialului pentru Mac-uri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.