Tutorial – Cum scapi de reclame în uTorrent gratuit

Deși uTorrent a adăugat această opțiune ca fiind una plătită, vă putem îndruma cum să faceți asta gratuit. Știu că nu este vorba despre mulți bani pe care să-i scutiți, dar dacă puteți economisi $4,95 pe an, de ce să nu o faceți, nu?

Folosind de câțiva ani uTorrentul, mi se pare în continuare o alegere bună în materie de program de descărcat (consumând resurse puține – puțin RAM)… singura lui mare problemă fiind reclamele, care deși e posibil să nu vă deranjeze acum. Probabil că mulți dintre voi sunt mai familiarizați cu BitTorrent sau BitComet sau oricare altă alternativă pentru același scop, dar părerea mea rămâne în continuare că uTorrentul este ceva mai sprinten.

Deși ați tinde să credeți că nu puteți scăpa de acele bannere fără a achiziționa versiunea Ad-Free, sau versiunea Professional, o să vă demonstrez că se poate. Sunt conștient totuși că versiunea Professional mai include câteva funcții care s-ar putea să vă fie utile, precum modul de scanare antivirus…

De ce să dezactivăm reclamele?

Deoarece reclamele respective nu fac numai trafic de date, dar pot consuma și resursele hardware inutil – mărind timpul de pornire și închidere a programului.

Presupunând că aveți deja instalată aplicația, zic să trecem direct la treabă. Metoda pe care o să v-o explic mai jos a fost testată pe versiunea 3.4.8 (buildul 42449) pe 32 biți și mai mică de aceasta. Chiar și după câteva actualizări setările descrise mai jos s-au menținut.

  1. Pentru a scăpa de reclame trebuie întâi să intrăm în meniul uTorrent, la Opțiuni și secțiunea Preferințe (sau Ctrl + P).

uTorrent ad-free

  1. În partea din stânga a ecranului, accesați secțiunea Advanced.

uTorrent ad-free

  1. Cu puțină răbdare, de aici totul este simplu. În colțul din dreapta unde scrie Filtru, vom căuta fiecare dintre elementele enumerate mai jos și printr-un dublu click pe fiecare, ne vom asigura că am setat fiecare element ca Fals.

uTorrent ad-free

bt.enable_pulse
distributed_share.enable
gui.show_notorrents_node
offers.left_rail_offer_enabled
gui.show_plus_upsell
offers.content_offer_autoexec
offers.sponsored_torrent_offer_enabled
offers.featured_content.badge.enabled
offers.featured_content_notifications_enabled
offers.featured_content_rss_enabled

  1. Asta însă nu este tot, deoarece mai există un meniu ascuns în uTorrent care nu poate fi accesat decât apăsând pe F2 sau Shift + F2 în momentul în care accesăm meniul de setări Avansate din Preferințe. Pentru a fi siguri că ați deschis acel meniu, căutați una dintre următoarele linii de mai jos (sau măcar să semene cu cele de mai jos). Dacă nu le gasiți, nu ați găsit meniul respectiv. Foarte important de știut, și acestea trebuiesc dezactivate (să fie pe Fals).

uTorrent ad-free

gui.show_gate_notify
gui.show_plus_av_upsell
gui.show_plus_conv_upsell
gui.show_plus_upsell_nodes

  1. Confirmați apoi cu un click pe OK.

Urmând pașii de mai sus, bannerele ar trebui să dispară instant. Ca fapt divers, nu toate opțiunile (liniile de cod de mai sus) să fie prezente în versiunea voastră de uTorrent, dar proporția ar trebui să se regăsească undeva la 90%.

Later edit: pentru leneși punem la dispoziție fișierul settings.dat ce trebuie urcat în dosarul unde este instalată aplicația uTorrent (puteți merge direct în locația respectivă apăsând tasta Windows +R și Paste la următoarea cale %USERPROFILE%\AppData\Roaming\uTorrent , urmată de tasta Enter) . În momentul în care sunteți întrebați dacă vreți să înlocuiți fișierul, acceptați promptul de înlocuire.

Sper să găsiți util acest tutorial și eventual să veniți cu câte o actualizare dacă este cazul.

Posted in

Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.