Tutorial – Cum scăpăm de eroarea “Error with selected folder – This folder is on a removable media” din Dropbox

M-am lovit de eroarea “Error with selected folder – This folder is on a removable media” pe sărăcia de tablatop Acer Switch One 10 SW1-011-19W7. După lungi căutări pe forumuri și pentru că mi-a fost mult prea lene să desfac partea ce ține de tabletă am ajuns la concluzia că nu merge să-i fac upgrade hardware.

Mi-ar fi plăcut să îi pot pune măcar 4 GB RAM și capacitatea de stocare să crească de la 64 GB la un minim de 128 GB. Am constatat faptul că memoria ar fi lipită pe placa de bază, iar capacitatea de stocare este tot un card SD de 64 GB. Având cititorul de carduri micro SD, i-am adăugat deci un card de 128 GB de la Kingston.

Problema rămânea totuși cum să fac să eliberez spațiul de pa partiția C , deoarece sistemul de operare îmi tot spunea că a actualizări de instalat, dar nu am spațiu. Am zis atunci să mut tot ce am și poate fi mutat de pe C, pe cardul SD.

Am luat deci Dropbox-ul, am intrat în Preferences -> Sync -> Dropbox Folder Location și am încercat să mut tot conținutul într-un dosar pe partia D. Dar ce să vedeți? Primesc eroarea “Error with selected folder – This folder is on a removable media“.

Rezolvarea mai jos

  1. Am intrat în Control panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management.
  2. Am dat click dreapta pe cardul de memorie selectând opțiunea de Change Drive Letter ad Path… .
  3. Am selectat apoi Add… și opțiunea de a monta într-un dosar gol NTFS creat mai apoi pe partiția D.
  4. Denumiți dosarul cum vreți voi, eu l-am denumit DB_Mount – fără niciun motiv în particular.
  5. Puteți relua procesul de mutare a datelor din Dropbox din Preferences -> Sync -> Dropbox Folder Location accesând apoi dosarul proaspăt creat pe partiția C.
  6. Veți observa că nu veți mai primi eroare, iar conținutul Dropbox poate fi mutat cu succes pe cardul SD.

PS: am încercat să fac același lucru și cu Google Drive, iar după aplicarea pașilor de mai sus am reușit cu succes să fac asta, deci aceeași pași sunt valabili și pentru Google Drive.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.