Tutorial – Cum salvam pozele din e-mail sau atasamentele pe dispozitivele iOS

Cum salvam pozele din e-mail, sau atasamentele de pe dispozitivele iOS este o întrebare mai delicată. Acest tutorial vine în ajutorul vostru pentru momentul în care primiți un atașament pe e-mail, spre exemplu o poză pe care mai apoi nu o găsiți în dosarul Photos. De cele mai multe ori, indiferent de versiunea de iOS pe care o aveți instalată, atașamentele sunt salvate ca un fișier temporar.

Când vine vorba despre poze primite prin intermediul e-mail-ului, acestea nu sunt salvate automat în dispozitivul mobil. În funcție de clientul de e-mail, iată ce trebuie să faceți pentru a salva pozele.

Cum salvăm pozele primite pe Gmail?

Deschideți clientul de e-mail și implicit e-mail-ul cu atașamentul poză. Deschideți poza apăsând pe ea, iar de aici aveți 3 opțiuni.

  1. Apăsați pe butonul ce are o săgeată în jos pentru a descărca poza în telefon. (chenarul roșu din poza de mai jos)
  2. Apăsați pe butonul Google Drive pentru a salva poza în Cloud, pe Google Drive. (chenarul portocaliu din poza de mai jos) Dacă sunteți întrebați de permisiunile pentru acces foto, dați tap pe Allow.
  3. Apăsați pe butonul Share, apoi în fereastra pop-up apărută, selectați Save Image pentru a salva poza local. (chenarul verde din poza de mai jos) Dacă sunteți întrebați de permisiunile pentru acces foto, dați tap pe Allow.

Cum salvam pozele din e-mail - Gmail

Cum salvăm pozele din clientul Mail?

Deschideți clientul de e-mail și implicit e-mail-ul cu atașamentul poză. Țineți apăsat pe poză până când apare un pop-up, apoi selectați opțiunea Save Image.

Cum salvam pozele din e-mail - Mail iOS

Cum salvăm pozele din e-mail dacă poza este încorportă în e-mail?

Dacă niciuna din variantele de mai sus nu funcționează, ne mai rămâne o singură variantă pentru a salva o poză, respectiv prin screenshot. Deschideți poza sau e-mail-ul, dați zoom in sau out – dacă este necesar, apoi apăsați simultan pe butonul Power/Lock și butonul Home până când ecranul va face un mic flash. (în cazul dispozitivului meu, este necesar să apăs întâi Home, apoi Power/Lock – altfel nu face screenshot)

Vom reveni cu mai multe tutoriale pentru iOS în zilele următoare. Dacă aveți nelămuriri sau întâmpinați probleme, nu ezitați să ne contactați. Pentru mai multe trucuri iOS, puteți consulta oricând manualul de utilizare al dispozitivului pe care îl folosiți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.