Tutorial – Cum fixăm loading loop-ul “Setup is preparing your computer for first use” al Windows 7

Windows 7 setup loop

Ați pățit-o vreodată ca atunci când bootați sistemul de operare Windows 7 să vă apară mesajul de mai sus? Mie mi s-a întâmplat după ce am instalat ca sistem de operare secundar un Linux pe un laptop, iar apoi am modificat ordinea de bootare pentru ca Windows 7 să fie sistemul de operare prestabilit după fiecare restart.

Iată și câteva metode de a rezolva problema bootării pentru a scăpa de această problemă.

Metoda 1 – Modificarea cheilor de registry

Cea mai bună metodă – și cea care a mers pentru mine din prima este aceasta. Deși nu este recomandat să umblați în registry decât dacă știți sigur ce faceți, iar colegii mei pot confirma că unele metode de acest gen mai dau si fail-uri… sfatul meu ar fi ca întâi să dați un export tuturor cheilor de registry (click dreapta pe Computer, apoi Export – după ce ați deschis regedit ca Administrator), iar apoi să creați un Restore point înainte de a face modificări în registry (Control Panel -> System -> Create a restore point).

Presupunând că deja ați deschis regedit cu Run as Administrator, navigați la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup . Următoarele chei de registry ar trebui să aibă valorile menționate de către mine. Dacă nu le au, de aici și problema.

“SetupType”=dword:00000000
“SystemSetupInProgress”=dword:00000000
“SetupPhase”=dword:00000000
“CmdLine”=”” (This field should be Blank )
“OOBEInProgress”=dword:00000000

Windows 7 boot loop

După cum puteți observa din poza de mai sus, valorile setate pe laptopul despre care vă spuneam sunt diferite. După modificarea cheilor de registry, valorile ar trebui să arate ca în poza de mai jos.

Windows 7 boot loop

Restartați apoi calculatorul și verificați dacă loop-ul se repetă. Dacă în continuare vă loviți de problema aceasta, puteți încerca și metoda 2.

Metoda 2 – Startup Repair

Pentru acest pas, cel mai bine cred că vă poate îndruma acest articol de pe website-ul celor de la Microsoft.

Windows 7 - Startup Repair

Metoda 3 – Clean Boot

Dacă nici metoda 2 nu rezolvă problema, atunci este cazul să faceți un Clean Boot. Acest articol de pe pagina Microsoft vă poate îndruma în acest caz.

Windows 7 - Clean Boot

Sper ca cel puțin una dintre metodele de mai sus să vă ajute. Dacă nu, postați un comentariu mai jos. Care dintre metodele de mai sus a funcționat la voi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.