Tutorial – Cum facem actualizare a firmware-ului routerelor TP-Link MR3420

Acum câteva articole v-am îndrumat cum să faceți actualizarea firmware-ului pentru routerele TP-Link TL-WR841N, iar de această dată a venit rândul routerelor TP-Link MR3420 despre care am mai scris aici. Sfaturile sunt în principiu aceleași. Este recomandat să facem actualizari ale firmware-urilor routerelor pentru a ne feri de atacuri cibernetice și nu numai.

router TP-Link TP-Link MR3420

Ce trebuie să știm înainte de a ne apuca să facem actualizare a firmware-ului pentru router TP-Link TP-MR3420

Acestea sunt și sfaturile venite de la producător și este foarte bine să ținem cont de ele:

TP-Link MR3420 hardware version

  1. Verificți versiunea hardware a dispozitivului pentru versiunea de firmware corespunzătoare. O actualizare de firmware greșită poate duce la deteriorarea dispozitivului și anularea garanției. (În mod normal, v1.x = V1). Routerul meu are versiunea harware 9, deci voi folosi acest link pentru a descărca ultima actualizare de firmware. Voi selecta din meniul drop-down versiunea v9 iar apoi voi apăsa pe butonul Firmware. Pentru a afla versiunea hardware, fie vă uitați pe spatele routerului, fie vă logați pe pagina http://192.168.0.1 , intrați pe Advanced -> System Tools -> Firmware Upgrade și verificați Hardware version-ul.
  2. O dată redirectat pe pagina de firmware, voi descărca ultima variantă a acestuia și voi pune arhiva pe Desktop pentru a-mi fi mai ușor mai încolo.
  3. NU actualizați firmware-ul care nu este pentru regiunea voastră. Apăsați aici pentru a alege regiunea și descărcă versiunea de firmware cea mai potrivită. (De exemplu. Firmware-ul UE și US sunt pentru diferite versiuni hardware)
  4. NU opriți alimentarea dispozitivului în timpul procesului de actualizare, deoarece poate provoca deteriorarea permanentă a produsului.
  5. NU efectuați procedura de upgrade firmware prin conexiune wireless cu excepția cazului în care dispozitivul TP-Link are doar conexiune wireless.
  6. Este recomandat să opriți toate aplicațiile cu acces la Internet de pe computer, sau pur și simplu deconectați Internet-ul de la dispozitiv înainte de actualizare.
  7. Utilizează un software de decompresie WinZIP sau WinRAR pentru a extrage fișierul descărcat, înainte de actualizare. Eu unul folosesc 7zip – și am dezarhivat fișierul de actualizare firmware router TP-Link TL-MR3420 pe desktop.
  8. O dată ce avem pregătit acel fișier cu noul firmware, îl putem căuta și apăsa apoi pe butonul de Upgrade.
  9. Asta este tot, acum avem ultima versiune de firmware pentru router-ul nostru TP-Link TP-MR3420.

Puteți urmări și un mic tutorial video puțin mai jos, ce sper să vă fie de folos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.