Tutorial – Cum facem actualizare a firmware-ului routerelor TP-Link WR841N

O să încep prin a răspunde la întrebarea de ce este bine să ne actualizăm firmware-ul routerelor, în cazul de față referindu-ne strict la routerul TP-Link TP-WR841N. De cele mai multe ori actualizările de firmware fixează bug-uri sau implementează proceduri de securitate împotriva noilor exploit-uri descoperite de către cercetătorii experți în securitate.

router TP-Link TL-WR841N-RO

Ce trebuie să știm înainte de a ne apuca să facem actualizare a firmware-ului pentru router TP-Link TP-WR841N

Acestea sunt și sfaturile venite de la producător și este foarte bine să ținem cont de ele:

firmware router TP-Link TL-WR841N

  1. Verificți versiunea hardware a dispozitivului pentru versiunea de firmware corespunzătoare. O actualizare de firmware greșită poate duce la deteriorarea dispozitivului și anularea garanției. (În mod normal, v1.x = V1). Routerul meu are versiunea harware 9, deci voi folosi acest link pentru a descărca ultima actualizare de firmware. Voi selecta din meniul drop-down versiunea v9 iar apoi voi apăsa pe butonul Firmware. Pentru a afla versiunea hardware, fie vă uitați pe spatele routerului, fie vă logați pe pagina http://tplinklogin.net , intrați pe System Tools -> Firmware Upgrade și verificați Hardware version-ul.
  2. O dată redirectat pe pagina de firmware, voi descărca ultima variantă a acestuia și voi pune arhiva pe Desktop pentru a-mi fi mai ușor mai încolo.
  3. NU actualizați firmware-ul care nu este pentru regiunea voastră. Apăsați aici pentru a alege regiunea și descărcă versiunea de firmware cea mai potrivită. (De exemplu. Firmware-ul UE și US sunt pentru diferite versiuni hardware)
  4. NU opriți alimentarea dispozitivului în timpul procesului de actualizare, deoarece poate provoca deteriorarea permanentă a produsului.
  5. NU efectuați procedura de upgrade firmware prin conexiune wireless cu excepția cazului în care dispozitivul TP-Link are doar conexiune wireless.
  6. Este recomandat să opriți toate aplicațiile cu acces la Internet de pe computer, sau pur și simplu deconectați Internet-ul de la dispozitiv înainte de actualizare.
  7. Utilizează un software de decompresie WinZIP sau WinRAR pentru a extrage fișierul descărcat, înainte de actualizare. Eu unul folosesc 7zip – și am dezarhivat fișierul de actualizare firmware router TP-Link TL-WR841N pe desktop.
  8. O dată ce avem pregătit acel fișier cu noul firmware, îl putem căuta și apăsa apoi pe butonul de Upgrade.
  9. Asta este tot, acum avem ultima versiune de firmware pentru router-ul nostru TP-Link TP-WR841N.

Puteți urmări și un mic tutorial video puțin mai jos, ce sper să vă fie de folos.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.