Tutorial – Cum dezinstalăm Avira Connect Launcher

Avira Connect - Launcher

De când am testat noile produse Avira, am observat o schimbare în produsul / produsele oferite de marea și cunoscută companie. Așa se face că m-am lovit de Avira Connect. Deși pentru unii utilizatori poate fi ceva util, pentru alții ar putea fi enervant, tocmai de aceea vă vom explica mai jos cum să dezinstalați Avira Connect Launcher. Problema ar fi una singură: dacă dezinstalați Avira Connect Launcher, nu veți mai vedea iconița din dreapta jos de lângă ceas (Tray Icon), și nu veți putea deschide antivirusul Avira Free decât cu ajutorul unei scurtături de pe desktop, sau din Taskbar.

  1. Presupunând că ați descărcat și aveți deja instalat Avira Free Antivirus, deschideți fereastra antivirusului, apoi mergeți la Extras -> Configuration (sau apăsați pe tasta F8).
  2. Apăsați pe General -> Security, apoi debifați următoarele două opțiuni: Protect processes from unwanted termination și Protect files and registry entries from manipulation sub secțiunea „Product protection“.

Avira Connect Launcher - Product Protection

  1. Apăsați pe tastele Windows + R simultan și deschideți services.msc . Puteți scrie services.msc în Start, sau puteți merge în Control Panel -> Administrative Tools -> Services. Găsiți serviciul Avira Service Host, selectați-l și opriți-l. Închideți fereastra cu servicii.

Avira Connect Launcher - service

  1. Reveniți apoi în Control Panel -> Program and Features. Dați dublu click pe Avira Connect și dezinstalați-l.
  2. Nu restartați calculatorul și nu deschideți antivirusul Avira. După dezinstalarea Avira Connect, descărcați următoarele chei de registry care se potrivesc cu sistemul vostru de operare: 32 biți sau 64 biți. Rulați una dintre cele două chei de registry, în funcție de tipul sistemului vostru de operare. Adăugarea (importarea cheilor de registry) scriptului anterior este esențial pentru ca antivirusul să funcționeze în continuare, iar fără acesta Avira Connect se va reinstala la următoarea actualizare a antivirusului.

Dacă ați dat restart sau ați deschis antivirusul Avira, trebuie să reinstalați Avira Connect. Installer-ul îl găsiți în dosarul C:\Program Files (x86)\Avira\Antivirus\avira_en____fm.exe (pentru sistemele de operare pe 64 biți) . Schimbați calea corespunzătoare pentru sistemele de operare pe 32 biți.

  1. Repetați pasul 2, dar de această dată bifați cele două opțiuni pentru a restabili protecția sistemului.
  2. Acest pas este opțional și constă în a pune o pioneză (pin) pe taskbar a antivirusului Avira, sau să creați o scurtătură pe desktop șamd.

Notă: Dacă nu vă deranjează Avira Connect Launcher-ul, dar doriți să opriți serviciul să ruleze și să stea în System Tray, tot ce trebuie să faceți este să opriți serviciul și executabilul să pornească la bootarea sistemului de operare. Pentru a face lucrurile mai ușoare puteți descărca acest fișier batch ce trebuie rulat cu drepturi de administrator. Dacă cumva Avira Connect se activează din nou la actualizarea antivirusului, puteți rula script-ul din nou pentru a-l dezactiva.

Dacă aveți întrebări sau întâmpinați probleme, nu ezitați să ne lăsați un comentariu mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.