Tutorial – Ce să faceți dacă atasamentele Gmail nu se descarcă corect

Următorul ghid vă va oferi informații utile despre cum să restaurați atasamentele din Gmail care nu sunt descărcate corespunzător pe dispozitivul sau dispozitivele voastre. De cele mai multe ori atasamentele Gmail corupte sunt imaginile primite prin intermediul clientului de e-mail.

Spre exemplu atașamentul are aproximativ 47 Kilobytes sau mai puțin, iar în momentul în care deschideți imaginea veți vedea doar puțin din conținutul acesteia în partea de sus, apoi numai alb. Acesta ar fi un caz dacă descărcați atașamentele folosind o aplicație 3rd party (third party), precum Mozilla Thunderbird.

  • Expeditorul trimite e-mail-ul către dvs cu atașamente folosind un serviciu de e-mail, spre exemplu Gmail.
  • Serviciul de e-mail al destinatarului, Gmail sau altul, preia e-mail-ul și îl adaugă în lista destinatarului de e-mail-uri primite.
  • Thinderbird sau oricare alt serviciu 3rd verifică dacă există e-mail-uri noi și descarcă e-mail-urile dar și atașamentele local.

De regulă astfel de cazuri pot provoca probleme, dacă e-mail-urile sunt descărcate local. Cea mai bună metodă de a afla dacă un fișier atașat este corupt, este să mergeți pe website-ul Gmail și să verificați acolo dacă într-adevăr fișierul sau fișierele sunt corupte.

Deschideți deci browserul preferat, tastați gmail.com și logați-vă cu contul dvs Google – asta dacă nu sunteți deja logat. Deschideți e-mail-ul cu probleme și verificați atașamentele. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, opt dintre atașamente este corupt, pe când celelalte apar în regulă pe serverele Google.

atasamentele Gmail

Puteți folosi butonul de Download (descărcare) pentru atașamentele care apar în regulă. Unii clienți de e-mail vă permit să primiți din nou același e-mail, însă nu este și cazul Thunderbird-ului.

Ce faceți dacă atașamentele sunt corupte și în Gmail?

În principiu nu prea aveți ce să faceți decât să înștiințați expeditorul că fișierele au ajuns corupte la dvs. Sau puteți folosi Google Drive pentru a stoca atașamentele. (Iar aici intervine discuția: Google Drive sau One Drive? Cel mai probabil vom avea un articol și pe această temă.) Probabil vă întrebați de ce am alege Google Drive în locul atașării documentelor direct în e-mail. Deoarece fișierele nu mai sunt atașate direct e-mail-ului, deci nu mai poate interveni coruperea acestora. Puteți adăuga link-uri Google Drive către aceste fișiere în așa fel încât destinatarul să le poată descărca fără nicio problemă.

Cum adăugăm fișiere Google Drive folosind Gmail

atasamentele Gmail

  1. Selectați butonul de Compose (Compunere mesaj) pentru a crea un e-mail nou, sau a răspunde unui e-mail pe care l-ați primit anterior.
  2. Localizați butonul „Insert files using Drive“ (ca în imaginea de mai sus) și dați click pe el.
  3. Se va deschide o fereastră nouă pe care o puteți folosi pentru a încărca fișiere pe Drive sau pentru a selecta fișierele din Google Drive pentru a le include în e-mail.
  4. Google Drive suportă adăugarea fișierelor ca link-uri Drive, sau ca atașamente ale e-mail-ului pe care în compuneți. Prestabilit este ca atașamentul să apară ca link Drive. (vedeți poza de mai jos pentru a schimba în atașament)
  5. Notă: țineți cont că oricine are link-ul atașamentului poate accesa și vizualiza apoi atașamentul. Este recomandat să adăugați protecție suplimentară adăugând criptare, și mai ales să nu trimiteți parola / parole prin e-mail.

atasamentele Gmail

Sperăm că v-a plăcut acest tutorial și că a rezolvat problema voastră. Dacă întâmpinați dificultăți, nu ezitați să ne lăsați un comentariu mai jos.

2 Comments


  1. Buna ziua,eu am o cu totul alta problema careia nu ii gasesc rezolvare.Am trimis cuiva un mail cu cateva atasamente,a fost trimis totul ok,e-mailul care este si la mine in mesaje trimise.L-am deschis acum de curand si nu mai sunt atasamentele.Cum recuperez acele atasamente ??? cu mentiunea ca ele nu au fost sterse ,si nici e-mailul.

    MULTUMESC

    Reply

    1. Salut, Catalin.
      Dupa o scurta documentare a problemei pe care ai patit-o, nu am gasit nici noi un raspuns concret. Iti raspundem insa din experienta si-ti spunem o posibila cauza, in necunostinta de cauza totusi. Unele servere de mail, printre care putem enumera Yahoo, Gmail, Outlook etc. marcheaza chiar si fisierele executabile ca fiind virusi. Este posibil ca daca fisierele tale sa fi fost .pdf, .doc etc. sa fi avut anumite macro-uri ciudate considerate de catre serverul de e-mail Google ca fiind malitioase, motiv pentru care au fost sterse.
      O sa revenim intr-un tutorial viitor asupra problemei pe care ai intampinat-o.

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.