Tutorial – Cum ascundem butonul Microsoft Edge din Internet Explorer pe Windows 10

După cum bine știți probabil, sistemul de operare Windows 10 vine preinstalat cu două browsere: noul browser Microsoft Edge ce este setat ca predefinit, dar și cu Internet Explorer 11. Deși Microsoft vrea ca utilizatorii Windows 10 să folosească Microsoft Edge, deoarece suportă tehnologii web mai noi și este browserul în care Microsoft și-a depus toate eforturile de dezvoltare, compania a fost nevoită să adauge și Internet Explorer pe sistemul de operare din motive de compatibilitate.

Microsoft Edge nu suportă multe dintre tehnologiile suportate de către Internet Explorer. Anumite companii sau organizații sau utilizatori au nevoie de suport pentru ca acele tehnologii să poată fi folosite în Internet Explorer pe Windows 10 (fie direct, fie prin intermediul unei mașini virtuale).

Dacă deschideți Internet Explorer din Windows 10 veți observa că Microsoft a plasat un buton Microsoft Edge pe bara principala a browserului. Butonul respectiv mănâncă din spațiul destinat tab-urilor deschise, dar vestea bună este că poate fi dezactivat dacă nu-l folosiți. Problema nu este faptul că butonul e vizibil, ci aceea că orice utilizator poate apăsa pe acesta din greșeală în locul butonului de tab nou (sau puteți folosi combinația de taste Ctrl + T pentru a deschide un tab nou). Acest lucru se poate întâmpla mai ales pe dispozitivele cu touch (cum am pățit și eu dealtfel cu Acer Switch One ), dar la fel de simplu se poate întâmpla și pe cele cu mouse.

butonul Microsoft Edge

Cum dezactivăm deci butonul Microsoft Edge din Internet Explorer?

Din fericire, cei de la Microsoft au adăugat o opțiune în Internet Explorer pentru a face acest lucru. Tot ce trebuie să faceți este să intrați în Meniul din Internet Explorer. Selectați apoi Internet Options. Mergeți apoi la tabul Advanced după ce s-a deschis căsuța cu opțiuni. Scrolați până la secțiunea de browsing și căutați “Hide the button (next to the New Tab button that opens Microsoft Edge” și bifați acea căsuță. Apăsați apoi pe Apply sau direct pe OK și restartați browserul.

Pentru ca butonul Microsoft Edge să dispară, este absolut necesară restartarea browserului.

Cum dezactivăm butonul Microsoft Edge pentru toți utilizatorii, dacă suntem administrator de domeniu

  1. Apăsați pe combnație de taste Win + R sau pe butonul start, scrieți gpedit.msc urmat de tasta Enter.
  2. Mergeți apoi la User Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Internet Explorer -> Internet Settings -> Advanced Settings -> Browsing.
  3. Dați dublu click pe Hide the button (next to the New Tab button that opens Microsoft Edge. Aveți acolo 3 opțiuni:
  • Enable – ascunde butonul Microsoft Edge în Internet Explorer
  • Disable – butonul Microsoft Edge apare și nu poate fi dezactivat de către utilizatori
  • Default (Not Configured) – butonul Microsoft Edge apare, dar poate fi dezactivat de către utilizatori

Dacă întâmpinați probleme, ne puteți lăsa un comentariu mai jos. Vom fi mai mult decât bucuroși să vă ajutăm.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.