Tutorial – Cum aplicăm folia de protectie pe tableta în 4 pași simpli

Acest articol vine mai mult ca un moft și sunt convins că Răzvan l-ar vedea pur și simplu inutil, dar întotdeauna m-am ferit de foliile de protecție – fie ele pentru display-urile tabletelor, telefoanelor mobile sau chiar al laptop-urilor. Nu neapărat de ele fizic, ci de aplicarea lor. Este pur și simplu imposibil să reușesc să aplic folia de protectie pe tableta fără câte un gol de aer.

Totuși, pentru voi m-am decis să fac un mic experiment după ce am găsit cu o seară înainte în Auchan folie de protecție universală pentru tablete de 8 până la 9,7 inchi. Cum aveam acest Acer – Switch One de 10 inchi am zis să mai exersez cu aplicarea foliilor de protecție pentru tablete, deoarece nu se știe niciodată când ai nevoie de o altă meserie.

Pentru pregătirea mediului avem nevoie de: una bucată folie de protecție universală sau mărime prestabilită pentru tabletă, una bucată pereche de mănuși chirurgicale, un mediu lipsit de praf și multă răbdare.

Pasul 1

Pentru a avea un mediu lipsit de praf, recomandarea mea este să fierbeți niște apă într-o oală de 3-5 litri. Dacă turnați apoi apa într-un alt recipient care se va afla în camera de lucru, aburii vor absorbi și cele mai mici particule de praf. Dacă aveți deja un mediu steril, ignorați acest pas.

Pasul 2

Puneți mănușile chirurgicale și deschideți ambalajul in care se află folia de protecție.

Pasul 3

Cu laveta din micro-fibră curățați suprafața pe care se va aplica folia.

Pasul 4

Scoateți prima foiță a foliei de protecție, cu susul în jos. Partea nou descoperită trebuie să fie în jos, aplicată pe suprafața display-ului tabletei.

folia de protectie pe tableta

Pasul 5

Aplicați folia pe suprafața display-ului tabletei, cu cel de-al doilea sticker ce trebuie scos în sus. Ajutați-vă de o mini racletă care ar trebui să vină la pachet pentru a scoate golurile de aer. Nu aruncați pur și simplu folia pe display, ci aplicați-o progresiv folosindu-vă de racletă.

folia de protectie pe tableta

Pasul 6

O dată ce sunteți siguri că nu mai există goluri de aer, trageți de al doilea sticker. Nu trageți dintr-o bucată, ci ușor și progresiv.

folia de protectie pe tableta

folia de protectie pe tableta

Pasul 7

Cam asta a fost tot, bucurați-vă de munca voastră. Nici mie nu mi-a ieșit prea grozav, după cum se poate observa în pozele de mai jos… dar e mult mai bine decât nimic.

folia de protectie pe tableta

folia de protectie pe tableta

folia de protectie pe tableta

folia de protectie pe tableta

Știu că la începutul articolului sau în titlu am menționat de 4 pași pentru a pune folia de protectie pe tableta, ei bine… primii 2 pași sunt absolut opționali, pe când ultimul pas este rezultatul finit al celor 4 pași necesari pentru aplicarea foliei de protecție.

Notă: dacă display-ul tabletei voastre este lucios (glossy), vă recomand să aplicați folie de protectie mată. Astfel, dacă cumva aveți un fascicul luminos ce bate în display, să puteți vedea în continuare informațiile – lucru ce nu se întâmplă cu foliile sau display-urile lucioase.

Scuze pentru pozele puțin blurry (în ceață, tremurânde etc.), dar asistentul meu Răzvan a chiulit de la acest tutorial și am fost nevoit să mă descurc singurel. Dar data viitoare nu va scăpa și probabil va și filma momentul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.