Tutorial – Cum dezactivăm auto refresh-ul tab-urilor din Chrome

Puteți să spuneți că sunt mai de modă veche, însă browserul meu preferat este Mozilla Firefox – sau PaleMoon (ce rulează pe același engine). Nefiind un utilizator de Google Chrome frecvent, în afară de orele pe care le petrec la muncă, nu am observat – sau poate că nu am băgat de seamă – că anumite tab-uri făceau auto-refresh dacă erau inactive o perioadă de timp. Am observat recent însă, după ce-mi pregătisem niște mix-uri deep-house (manele) în câteva tab-uri. Știu, nu pot lucra fără muzică…

Deci cum dezactivam auto refresh-ul tab-urilor din Google Chrome, în 4 pași simpli?

  1. Deschideți Google Chrome și tastați următoarea adresă chrome://flags . (am pus un link, dar nu cred că îl va deschide automat. Puteți încerca totuși. Din câte îmi aduc aminte, am făcut asta și în tutorialul cu importarea și exportarea parolelor din Google Chrome, dar parcă nu au funcționat link-urile. Oricum, dacă nu funcționează, puteți da copy-paste. )
  2. Apăsați pe combinația de taste Ctrl + F pentru a găsi în pagina nou deschisă următoarea linie: #automatic-tab-discarding .
  3. O dată găsită linia respectivă, setați din dropdown opțiunea “Disabled” în loc de “Default”.
  4. Restartați browserul apăsând pe butonul din stânga jos “Relaunch Now“. Asta este tot.

Mai jos aveți o poză care să vă ajute să identificați mai ușor linia menționată la pasul 2, dar și pasul 3 și implicit pasul 4.

cum dezactivam auto refresh-ul tab-urilor din Google Chrome

Opțiunea denumită “Tab Discarding” pare a se activa dacă sunt prea multe tab-uri deschise, iar Google Chrome rămâne fără memorie. Conform documentației Chrome, “tab-urile vor fi sortate de la cel mai interesant la cel mai puțin interesant. Tab-ul cel mai puțin interesant va fi respins / înlăturat dacă browserul rămâne fără memorie“. Presupun că tab-urile mai puțin interesante sunt acelea pe care nu le-ați mai accesat de ceva timp.

Notă: înainte de a dezactiva definitiv această opțiune, dacă doriți să vedeți tab-urile care au primit discard în Google Chrome, puteți scrie chrome://discards/ . O soluție simplă pentru o funcția absolut neproductivă a browserului Google Chrome.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.