Tutorial – Ce este dosarul Windows.old şi cum îl ştergem

Dosarul Windows.old poate ocupa o grămadă de spațiu. În cel mai bun caz, poate fi vorba de doar 12 GB, dar mărimea la care poate ajunge este chiar și de 20 GB. Probabil ați observat că dacă încercați să ștergeți dosarul prin intermediul File Explorer, veți primi un mesaj de eroare.

Se poate trece peste această eroare dacă se modifică permisiunile dosarului, dar de ce să ne obosim să facem asta, când există o variantă mult mai simplă: Windows Disk Cleanup. Pentru a lansa aplicația Disk Cleanup din Windows 10, apăsați pe butonul Search și scrieți Disk Cleanup… sau click dreapta pe partiția C din File Explorer, Properties , apoi Disk Cleanup din tab-ul General. Apăsați apoi pe butonul Clean up system files.

În tutorialul video pe care îl voi adăuga, veți observa că am reușit să economisesc ceva spațiu folosind această opțiune, ea fiind utilă nu numai pentru a șterge dosarul Windows.old ci și pentru a șterge alte fișiere care nu sunt necesare precum fișiere temporare, fișiere temporare de instalare ale sistemului de operare șamd.

dosar windows.old

Nu există dezavantaje dacă ștergem fișierul Windows.old, câtă vreme sunteți mulțumiți de versiunea curentă a sistemului de operare și nu doriți să faceți downgrade la versiunea anterioară a acestuia. Foarte important este faptul că sistemul de operare va șterge dosarul Windows.old la o lună după ce s-a efectuat actualizarea acestuia.

 

Posted in

Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.