Tordow 2 un troian ce adoptă caracteristici ransomware

După Faketon, Tordow versiunea 2 este tot un ransomware periculos pentru dispozitivele noastre mobile. Acesta conține un pachet de exploit-uri pe care îl folosește pentru a obține privilegii de rootare pe dispozitivele infectate. La fel ca și-n cazul Faketon, troianul este distribuit ca o aplicație foarte populară ce este disponibilă pentru descărcare prin intermediul terțelor magazine de aplicații și nu numai.

Tordow 2 poate descărca și instala programe, trimite SMS-uri, efectua apeluri telefonice, cripta fișiere, vizita pagini web, fura date de identificare, manipula date bancare, elimina software-ul de securitate, reporni dispozitive, redenumi fișiere și acționa ca ransomware – conform celor de la Comodo .

Pentru infractorii cibernetici ransomware-ul este un model de afacere profitabilă din care nu au cum să iasă în pierdere. Astăzi, la fiecare 40 de secunde o afacere (de scară largă) este lovită de un ransomware, undeva în lume. Nu m-ar mira ca anul viitor să observăm o creștere a numărului de programe ransomware ce criptează și fișierele de pe dispozitivele mobile, în ciuda faptului că telefoanele mobile sunt mai susceptibile să aibă copii de siguranță în cloud.

După cum am menționat și în articolul cu Faketon, cea mai bună metodă de protejare împotriva acestor amenințări este prevenția. Descărcați aplicații numai de pe Magazinul Google Play. Ca o metodă suplimentară de protecție, nu permiteți instalarea de aplicații din surse necunoscute. Mai puteți descărca și instala numai aplicațiile bine evaluate, iar pentru a afla care sunt acestea citiți comentariile utilizatorilor cu privire la acestea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.