Top jocuri pentru Linux și Steam

Deoarece tot mai mulți utilizatori migrează de la sistemul de operare Windows la Linux, se pare că dezvoltatorii s-au gândit să porteze sau să facă și ei jocuri destinate acestor consumatori. Mai jos voi face un top – dacă-l putem numi așa – al jocurilor pentru Linux și Steam. Încă de acum un an și jumătate de când cei de la Valve au lansat Steam pentru utilizatorii de Linux, această piață pare că a explodat.

Nu este exclus ca Valve să fi ales Linuxul, din cauza Steam Controllerului, Steam Linkului sau Mașinii Alienware Steam… deși orice joc lansat pentru sistemul de operare „SteamOS“ funcționează la fel de bine și pe alte variante de Linux.

Nu cred ca există o altă modalitate mai bună de a sărbători 25 de ani de Linux, decât să știu că pot juca câteva jocuri – unele dintre ele poate chiar printre preferatele mele. Fără alte introduceri, iată câteva dintre jocurile care au devenit recent native Linux…

  1. Deus Ex: Manking Divided

Mdah, nu știu prea multe despre jocul respectiv în afară de grafica genială și faptul că Praga este recreată foarte futuristic. Din auzite, am înteles că poți termina jocul fără a fi nevoie să omori neapărat vreun NPC (non playing character). Partea rea ar fi faptul că plăcile grafice AMD nu sunt suportate prea bine în versiunile Linux și faptul că jocul se termină cam brusc.

  1. Mad Max

Portarea pe Linux am înțeles că a durat aproximativ un an. Dacă și jocul este la fel de bun ca și filmul – care mie unul mi-a plăcut pentru efectele speciale – atunci speranțele mele cresc și sper la o grafică interesantă.

  1. XCOM 2: Enemy Unknown

Din câte m-am putut interesa, este un shooter / action game. O bătălie împotriva invaziei extraterestre. Jocul pare mai bine creat decât predecesorul său.

  1. Superhot

Un joc ce pare foarte interesant datorită faptului că atunci când te miști, timpul se mișcă rapid. Dacă stai pe loc, totul încetinește: gloanțele plutesc în aer, cu o dâră roșie în urmă. Oamenii aproape că nu se mișcă, parcă înghețând. Aș putea deveni addicted de acest joc, și țineți cont de faptul că nu-s chiar un gammer înrăit.

  1. Dying Light: The Following Enchanced Edition

Nu-mi prea plac jocurile cu nume lungi sau pompoase… dar când vine vorba despre killerit zombie, m-aș băgă. Părțile rele ale jocului sunt următoarele: caracterul principal devine plictisitor foarte repede (cred că de la SFX – sound effects), questurile sunt cam slabe și nu prea bine gândite.

Cum știu că Răzvan este fan Linux, probabil o să-i fac cadou de Crăciun unul dintre jocurile de mai sus să-l testeze și joace pe Linux. O să revin cu mai multe jocuri într-un post – sau mai multe, pe viitor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.