Timbre – editați fișiere audio și video direct pe Android (recenzie și tutorial)

Timbre este o aplicație gratuită pentru dispozitivele mobile Android, ce vă permite să editați fișiere audio sau video direct de pe dispozitivul pe care sunt.

Deși marea majoritate a dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android vin cu opțiuni de înregistrare video, și unelte pentru editare ale acestor clipuri sau fișiere audio… acestea sunt destul de rudimentare sau chiar deloc disponibile.

Să nu vă așteptați la capacități de editare video sau audio ca pe un laptop sau desktop, dar vă puteți aștepta la operațiuni normale precum fuziune, decupare sau împărțire. Și știu că sună puțin matematic, dar nu este așa.

Magazinul Google Play este plin de sute, dacă nu chiar mii de aplicații care vă pot permite editări audio sau video direct pe dispozitivele Android, dar până în prezent Timbre mi se pare cea mai reușită.

Timbre: Cut, Join, Convert

Interfața grafică este destul de user friendly și foarte self explanatory.

Pentru fișierele audio avem următoarele opțiuni: de fuziune (unire) a două fișiere, de decupare, de convertire (în mp3, wav, flac, m4a, aac sau ogg), de împărțire, sau de a crea un fișier audio la o viteză mai mare și chiar de a modifica bitrate-ul. Încă nu m-am prins ce face funcția de omitere. 🙁 (din câte înțeleg, ar șterge și exporta bucăți rămase dintr-o melodie – o funcție inversă a opțiunii de decupare.

Pentru fișierele video avem aproape aceleași opțiuni, mai puțin cea de viteză mai mare a fișierului video (pe care eu unul aș fi gasit-o folositoare) și cea de bitrate. În schimb suplimentează cu opțiunea de a scoate un fișier audio dintr-un clip, sau chiar de a face un videoclip video fără sunet.

Pentru Consolă, Timbre folosește ffmpeg drept codec pentru toată munca din fundal, deci puteți rula comenzi ffmpeg direct de acolo. Este într-adevăr o opțiune în plus față de alte aplicații, pe care mai mult ca sigur că mulți utilizatori nu o vor folosi, dar este bine să fie acolo în cazul în care vă descurcați cu ffmpeg din linia de comandă.

Fișierele convertite sunt salvate apoi pe cardul SD sau în locația indicată de către voi, gata pentru a fi transferate pe laptop sau desktop… sau pentru a fi încărcate pe internet.

rezultate - timbre

În încheiere, noi am rămas impresionați de calitatea aplicației și a opțiunilor acesteia, în special pentru că este o aplicație gratuită și nu vine încărcată cu reclame. Pentru descărcare,,,,,,,,teți accesa link-ul către Magazinul Google Play. Am adăugat mai jos și un mic tutorial video.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.