Telefoanele Samsung (și Apple) spionează utilizatorii

După Galaxy Note 7, telefoanele care se detonau fără să strige Allahu Akbar, Samsung e iar în mijlocul unui scandal.

Cei de la The Sun au descoperit că telefonul monitorizează activitatea utilizatorilor pe internet și colectează tot felul de statistici despre utilizare, inclusiv mesaje și e-mailuri. Producătorul de telefoane se scuză că folosește această metodă pentru a promova dispozitivele proprii. Tehnologia de spionaj folosește “ultrasonic beacons”, iar utilizatorii își dau de cele mai multe ori acordul fără a citi.

Practic, un server poate dobândi acces la anumite informații, afla când ai vizionat un conținut anume și stochează adresa IP și data și ora la care a fost vizionat conținutul respectiv.

Cei de la Google sunt scandalizați de către aceste metode de spionaj și au scos de curând mai mult de 200 de aplicații de pe Google Play Store, întrucât acestea trimiteau informații către anumite servere, folosind tehnologia ultrasonic beacons.

Toate lucrurile astea se întâmplă pentru că de obicei oamenii oferă permisiuni maxime tuturor aplicațiilor, deși au opțiunea de a bloca accesul la anumite resurse ale telefonului.

Fanii telefoanelor cu sigla de MărMușcat nu au de ce să se bucure, pentru că și Apple are același obicei, se pare.

Păi da, cu cât e telefonul mai smart, cu atât e mai capabil să spioneze utilizatorii. Nimic nou până aici, tot Nokia 3310-le e baza, …

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.