Suportul pentru Windows Vista expiră luna viitoare

Windows Vista

Cei de la Microsoft plănuiesc să termine suportul pentru sistemul de operare Windows Vista luna viitoare, asta însemnând că nu vor mai livra actualizări de securitate pentru acesta. Dacă ne uităm pe Windows lifecycle fact sheet de pe website-ul Microsoft, vom observa că începând cu 11 Aprilie suportul pentru Vista va fi încheiat.

Microsoft va lansa patch-uri de securitate pe data de 11 aprilie, după care va înceta să ofere suport pentru sistemul de operare apoi. Pe când companiile pot plăti pentru a extinde termenul limită a suportului, toți utilizatorii care folosesc sistemul de operare pentru uz pesonal, acasă… au de luat o decizie dificilă în acest sens.

Pe când unii dintre utilizatori vor continua să folosească sistemul de operare Windows Vista pe stațiile lor de lucru, acest lucru nu vine și ca un sfat din partea producătorului de software deoarece vulnerabilitățile de securitate nu vor mai fi reparate. Aceasta nu ar fi o problemă chiar atât de gravă dacă nu aveți calculatorul legat la internet, sau dacă-l conectați la internet ocazional. Windows Vista nu vine cu o dată de expirare, ceea ce înseamnă că-l mai puteți folosi ca sistem de operare mulți ani de acum înainte.

Dacă totuși vă hotărâți să schimbați sistemul de operare cu Windows 7, sau mai nou… nu uitați să vă faceți back-up al fișierelor, pe care apoi să le transferați pe noul sistem de operare. Verificați și compatibilitatea aplicațiilor instalare pe Vista cu noul sistem de operare pe care doriți să-l instalați. Voi ce sistem de operare folosiți și ce anume vă place la el?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.