Sony Interactive Entertainment a încetinit viteza de descărcare a jocurilor

Compania Sony Interactive Entertainment a declarat (da, știu… acum vreo două zile) că a încetinit viteza de descărcare a jocurilor în Europa, pentru a ajuta la stablitatea internetului.

Măsura a fost luată pentru a gestiona traficul de descărcare de pe serverele PlayStation, acum că distanțarea socială a dus la foarte multe persoane ce stau acasă.

Google și Netflix au anunțat aplicarea acelorași măsuri pentru a încerca să limiteze folosirea datelor de video streaming, pe măsură ce din ce în ce mai multe persoane rămân în casă datorită izolării la nivel național din cauza epidemiei cu Covid-19.

Netflix-ul a oprit banda de stream de calitate superioară pe când Google a setat ca toate videoclipurile să ruleze la calitate standard. Săptămâna trecută chiar și Microsoft Xbox Live sau Nintendo Switch Online au fost afectate, eShop-ul fiind picat pentru aproximativ 9 ore marțea trecută.

Jim Ryan, președintele și CEO-ul companiei Sony Interactive Entertainment a declarat următoarele “considerăm că este important să oferim participarea noastră pentru a aborda problemele de stabilitate a Internetului, deoarece un număr fără precedent de oameni practică distanțarea socială și devin tot mai dependenți de accesul la Internet“. Acesta a continuat “Jucătorii pot experimenta descărcări de joc ceva mai lente sau întârziate, dar se vor bucura totuși de un joc robust.

Off topic, traficul de internet a crescut în ultima săptămână cu peste 20%.

Ați întâmpinat probleme la descărcarea jocurilor de pe Play Station Store, sau sunteți fani Xbox? Lăsați un comentariu în căsuța de mai jos cu experiențele voastre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.