Sky – alternativa Skype for Business în Linux

De când am devenit corporat(r)ist și lucrez cu Skype for Business în Windows, aveam nevoie de o alternativă a acestei aplicații și pe Linux. Așa se face că am găsit aplicația Sky Linux, în ciuda răspunsului oficial de pe pagina Microsoft cum că nu ar exista nicio alternativă pentru sistemele Unix sau Linux.

Pagina oficială a producătorului Sky este https://tel.red , iar conform acestuia – aplicația poatee fi instalată pe Mac OSX, Redhat / Centos, Fedora, Ubuntu, Debian, openSuse pentru dispozitivele instalate pe 64 de biti. Când vine vorba despre sistemele pe 32 de biți, Sky poate fi instalată numai pe Ubuntu sau Debian, si Suse.

Aplicația vine cu o limită de 2 minute per apel în versiunea gratuită, dar se poate scăpa de această limită pentru numai 49$ pe an pentru utilizator.

Eu unul am testat și audio și screen sharing-ul cu utilizatorii Windows. Ambele au funcționat fără probleme.

Sky Linux - contact list

Alte funcții ale Sky Linux

  • screen sharing (prin RDP din câte am observat)
  • apeluri conferință
  • chat pentru două sau mai multe persoane simultan (grup chat)
  • compatibil cu Lync 2010, 2013 și chiar Lync-ul din suita Office 365

Pentru detalii de instalare în funcție de versiunea Linux folosită, tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii din acest link. Puteți alege fie instalarea din linia de comandă, fie folosind instalarea GUI (ceea ce v-aș recomanda mai degrabă). Ideea este să urmați absolut toți pașii din tutorialul respectiv pentru a face aplicația să funcționeze. Cu puțină răbdare veți reuși. Cum ar spune Răzvan: “Până și un noob ca Daniel a putut să își instaleze sărăcia asta de program!“, deci și voi puteți face asta – dacă eu am putut face asta, care sunt undeva low-mid cu experiența în Linux spre deosebire de Răzvan care este un utilizator experimentat Linux.

Dacă tutorialul respectiv nu este suficient, atunci ne puteți scrie și vă vom ajuta cum putem mai bine. Până data viitoare… spor la rescris și compilat repozitoare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.