Serverele Microsoft Teams au picat din cauza oamenilor ce lucrează de acasă

Conform unui articol din Independent , serverele Microsoft Teams au picat datorită supra-aglomerării din cauza oamenilor ce au început munca de acasă.

Platforma ce face parte din Suita Office 365 a întâmpinat probleme în Europa, luni… când foarte multe companii și-au sfătuit angajații să lucreze de acasă, datorită informării din cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată în data de 9 martie a.c., cu privire la evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus).

Problema a apărut – se pare – datorită fluxului mare de noi utilizatori, care de regulă se învârte în jurul a 20 de milioane de utilizatori zilnici globali.

Totodată platforma a ridicat restricțiile versiunii gratuite, mărind implicit și licența de test gratuită pentru aplicația premium la șase luni. Aplicația poate fi descărcată de aici.

Și alte aplicații asemănătoare au fost afectate, printre care putem enumera aplicația de video conferință Zoom.

Nu este pentru prima oară când Microsoft Teams are probleme, prima oară fiind acum o lună – când aplicația nu a funcționat 3 ore din cauza unui certificat de securitate ce nu a fost reînnoit.

Duminică și platforma Xbox Live a picat, probabil datorită aceleiași creșteri masive de utilizatori.

Eu unul nu am simțit niciuna dintre cele două – nici faptul că au picat serverele Microsoft Teams și nici că au picat serverele Xbox Live. Cum ar spune Răzvan, probabil din cauza faptului că eu oricum nu muncesc de fel, cât și probabil din cauza faptului că nu am o consolă Xbox – fiind mai degrabă fan al Play Station-ului 4.

Cum vă descurcați cu munca de acasă? Vă afectează cu ceva faptul că lucrați de acasă? Împărtășiți câte puțin din experiența voastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.