Programează-ți e-mail-urile în Mozilla Thunderbird

Pentru că sunt un fan open source, folosesc Mozilla Thunderbird drept client de e-mail. Cum sufăr de insomnii și uneori mă trezesc chiar înainte de a se trezi găinile și într-una dintre dimineți trebuia să fac un backup manual al unei aplicații specializate de contabilitate a unui client, am căutat o modalitate de a-i trimite un e-mail de înștiințare la o oră decentă.

Pentru a-mi programa e-mail-ul cum că backup-ul a fost efectuat cu succes, am ales Send Later – un add-on Thunderbird. Folosiți link-ul pentru descărcare, instalați add-on-ul în Thunderbird, restartați clientul de e-mail, apoi scrieți un e-mail nou.

Pentru teste, am programat să-i trimit un e-mail colegului Răzvan, la ora 8:00 – sper că nu este prea matinal pentru el, deoarece este ora la care își udă cactusul.

send later

Add-on-ul este foarte simplu de folosit, motiv pentru care îl recomand și sper să vă fie și vouă de folos. După ce ați terminat de scris e-mail-ul, pentru a programa trimiterea acestuia, trebuie să apăsați combinația de taste Ctrl + Shift + Enter și vă va apărea un pop-up al add-on-ului Send Later, ca în poza de mai jos.

send later

Setați ora și data la care vreți să trimiteți e-mail-ul. Dacă sunteți siguri că data și ora sunt cele pe care le doriți, apăsați apoi pe butonul cel mai mare: „Send around …“, ca în poza de mai jos.

send later

E-mail-ul va apărea apoi în căsuța Drafts a adresei de e-mail, urmând a fi trimis la ora și data stabilită de către voi.

send later

Foarte important este să aveți deschis clientul de e-mail. Nu am încercat si cu el închis, dar presupun ca nu ar funcționa.

Ți-a plăcut acest tutorial sau te interesează ceva anume despre care vrei să vorbim? Urmărește și celelalte tutoriale ale noastre și lasă-ne un comentariu cu ce fel de tutoriale îți dorești pe viitor. Vom fi mai mult decât bucuroși să te putem ajuta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.