Un nou scandal în lumea retail

Deținătorii mărcii DOMO – firma Sacarac Establishment, înregistrată în Lichtenstein – acuză CEL.ro de folosirea ilegală a domeniului și înregistrarea abuzivă a mărcii la OSIM. Din această cauză, firma a început operațiunile legale împotriva retailer-ului online CEL.ro .

Într-un comunicat al casei de avocatură Cunescu, Balaciu și Asociații, ce reprezintă Sacarac Establishment s-a declarat că „Începând cu luna iulie a acestui an, clienții online ai DOMO au fost induși în eroare de o practică ilegală a companiei deținătoare a CEL.ro. Astfel, persoanele care au încercat accesarea magazinului din Google, după o simplă căutare a cuvântului «domo», utilizând acest motor de căutare, erau redirectionați de fapt catre site-ul CEL.ro, acesta fiind primul rezultat generat de acest motor de cautare, printr-un link sponsorizat care conținea expresia ‘domo.ro’ “.

Această conduită ar fi continuat pe parcursul mai multor luni, susține sursa citată, folosindu-se în mod nelegal de numele de domeniu domo.ro . Acesta ar fi fost folosit nelegal prin includerea acestuia atât în link-ul paginii, de forma www.cel.ro/domo , cât și în conținutul acesteia sub formă de hiperlink care trimitea la rândul său către aceeași pagină web a cel.ro .

Dinu Petre, partener Cunescu, Balaciu și Asociații a declarat că „Pe lângă această practică, tot în luna iulie, compania deținătoare CEL.ro a înaintat o cerere către OSIM pentru a înregistra în mod abuziv marca DOMO, în condițiile în care dreptul de utilizare aparține altei companii. Ca urmare a acestei situații, am demarat, în numele titluarului numelui de domeniu, operațiunile legale pentru recuperarea prejudiciului în cazul acțiunilor reprezentanților CEL.ro împotriva DOMO.ro, în spațiul online, dar și în cazul încercării de preluare a mărcii la OSIM“.

Nu mă surprinde sau miră că se practică astfel de tactici sau metode pentru a crește un brand. Deși sunt client cel.ro ocazional, nu-mi aduc aminte să fi observat ceva pe pagina lor care să facă referire la domo.ro în ultimele luni.

Posted in

Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.