Samsung pregătește un telefon pliabil?

Samsung lucrează în secret la un mult-zvonit telefon pliabil? Din câte știm, și cei de la Apple lucrează la un asemenea dispozitiv… Întrebarea rămâne deci, care dintre cei doi giganți va reuși să „fure“ startul cu un astfel de produs?

Potrivit unul raport din Coreea, cei de la Samsung plănuiesc să lanseze un astfel de dispozitiv în cursul acestui an. Cu privire la specificații tehnice nu există încă informații, dar se știe că se lucrează la un telefon cu display flexibil care se pliază și se deschide într-o tabletă de 7 inchi. Este de așteptat să fie livrate peste 100 000 de unități în cel de-al treilea trimestru al anului.

Samsung s-a concentrat inițial pe un dispozitiv mobil fold-in, abandonând însă planul fiind îngrijorați de disconfortul pe care l-ar crea printre utilizatori care ar trebui să desfășoare telefonul de fiecare dată când doresc să-l folosească.

telefon Samsung pliabil

Piața smartphone-urilor s-a răcit în ultimele trimestre, din moment ce țările dezvoltate au ajuns la un punct de saturație iar modelele noi au adus îmbunătățiri incrementale față de predecesoarele sale. Designurile inovatoare ar putea ajuta la declanșarea unui nou val de cheltuieli ale consumatorilor pe telefoane mobile inteligente, Samsung descurcându-se destul de bine cu Galaxy S7 Edge.

Designul va prezenta o provocare pentru marele producător, care probabil se va lovi de anumite obstacole tehnice cum ar fi părțile rigide, respectiv plăcile de circuit care vor trebui să utilizeze o configurație internă diferită pentru a fi ușor de îndoit.

Cei de la Samsung manifestau un interes față de telefoanele flexibile de câțiva ani așa cum ne-a demonstrat un brevet depus în anul 2015. Acest brevet a arătat concepte de design nu doar pentru telefoane pliabile ci și pentru dispozitive mobile ce pot fi rulate. Rămâne de văzut cu ce concept nou vor reveni pe piață cei de la Samsung în acest an.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.