Samsung Galaxy S8 – Tot ce știm până acum

Acum o saptămână și ceva, colegul Daniel a scris un articol foarte bun despre Samsung Galaxy S8, dar au ieșit la suprafață lucruri noi, astfel că am hotărât să fac o postare nouă, care adună ultimele informații despre vârful de gamă al Samsung.

Conform ultimelor informații, lansarea noului telefon ar avea loc pe 29 martie, la New York și pentru a spăla din păcatele Note 7, care avea obiceiuri de membru ISIS, sudcoreenii vor investi o avere în marketing. Deși până acum Samsung avea obiceiul de a lansa noile telefoane la MWC Barcelona, cel mai mare eveniment european de tehnologie, acum au amânat cu o lună și ceva lansarea, pentru a face teste suplimentare asupra bateriei.

Informații tehnice despre noul Samsung Galaxy S8:

După cum am scris și noi aici, Samsung Galaxy S8 va veni cu un dock special care va transforma telefonul într-un calculator cu Android. Conectat cu tastatură și mouse, telefonul va putea afișa aplicațiile și conținutul pe un ecran extern sau televizor. La un lucru similar lucrează și Microsoft, doar că numele proiectului e Continuum.

Marele atuu al Samsung Galaxy S8 va fi procesorul: Qualcomm Snapdragon 835, un procesor octa-core ce permite încărcarea bateriei în 5 minute cât pentru 5 ore de utilizare, suficient de puternic să ruleze Windows 10 X86. Samsung are exclusivitate asupra procesoarelor Qualcomm 835, astfel că primul lot de procesoare vor fi toate acaparate de catre compania sudcoreana, motiv pentru care HTC și LG au anunțat deja că vor folosi procesoare Snapdragon 821 pe noile flagshipuri.

Telefonul va folosi o versiune de Android 7.1.1 Nougat personalizată de către Samsung, în așa fel încât să se comporte ca un desktop când este conectat telefonul la dock, permițând accesarea aplicațiilor uzuale pe monitoare externe.

Deși nu va avea ecran curbat, cum se întreba Daniel aici, acest telefon va avea un ecran AMOLED 2K extins pe 90% din suprafața telefonului (bezel-less), logo-ul Samsung va fi mutat jos, iar butonul de Home va fi unul virtual. Deblocarea telefonului se va face fie folosind fie un senzor ultrasonic, fie unul ce presupune scanarea irisului, dotări ce existau și pe defunctul Note 7.

Noul telefon va fi disponibil cu în două dimensiuni, una cu ecran de 6.1 inch, cu 6 GB de memorie RAM și 64 GB memorie internă și alta cu ecran de 5.5 inch, 8 GB memorie RAM și 128 GB sau 256 GB spațiu de stocare, capabil să redea video 4K și să atingă performanțele SSD-urilor conectate pe SATA.

O altă specificație tehnică importantă este camera foto. Telefonul va fi echipat cu o cameră cu două lentile (dual-camera), similară cu cea folosita pe LG G5, ce va oferi 21 megapixeli + o cameră de selfie de 8 megapixeli, cu blitz.

Pe lângă toate acestea, S8-ul va debuta cu Viv, asistentul virtual dezvoltat de către cei ce au făcut și Siri. Dacă Apple, Google, chiar și Nokia, au sau lucrează la un asistent virtual, nici Samsung nu se poate lăsa mai prejos…

Alte specificații: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), NFC, Bluetooth 4.2, acceleromentru, senzor de proximitate, gyroscop, barometru și alți senzori pe care nu-i prea folosim. Noul telefon va folosi noul standard USB Type-C și va fi unul rezistent la apă și praf, spre deosebire de Kyocera Rafle, care poate fi spălat cu săpun sau folosit sub dus. 

Carcasa unibody a telefonului va fi realizată din aluminiu și sticlă și va avea finisaze de cea mai înaltă calitate, senzorul de amprente va fi poziționat pe spatele carcasei, fix lângă camera foto, iar, surpriză, telefonul va fi echipat cu slot pentru jack de căști, de 3.5 mm.

Samsung Galaxy S8 - Tot ce știm până acum

Samsung Galaxy S8 - Tot ce știm până acum

Deși eu sunt un fan declarat Google Nexus cu înclinații către Pixel sau OnePlus, noul telefon Samsung e de-a dreptul impresionant.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.