Am aflat motivul oficial pentru care au luat foc telefoanele Samsung Galaxy Note 7

După lupte seculare cu știința, tehnologia și proprietățile materialelor, după niște cercetări asidue efectuate de mai marii și mai înțelepții savanți plătiți de către Samsung, compania sud coreană a aflat de ce telefoanele Samsung Galaxy Note 7 au explodat.

Deja nu mai e un secret pentru nimeni că bateriile au făcut ca telefoanele să ia foc și să explodeze, dar distinșii cercetători au săpat mai adânc, să afle ce anume din structura bateriilor a dus la situația asta. Samsung a promis că va ține o conferință de presă chiar astăzi, și va anunța exact care au fost rezultatele investigației.

La o conferința respectivă au venit cu proiector, cu toți șefuții posibili, au dat biscuiți și au explicat că, cu părere de rău, bateriile au fost de vină (SURPRIZĂ!), dar nu este vina lor. Cei doi producători au făcut două game de baterii diferite, amândouă cu câte un defect diferit ce ducea la incendirea telefonului: primul model era prea mic, astfel că acesta făcea scurtcircuit și lua foc, iar al doilea a venit cu membrana ce separa componentele interioare puțin perforată. Pentru mai multe informații, aruncați un ochi aici.

Pe 15 octombrie scriam articolul ăsta și scriam care credeam eu că e motivul pentru care au luat foc Note-urile: Încăpățânarea producătorilor de a îndesa niște baterii subdimensionate în niște telefoane paletă cu specificații high-end, cât și snobismul utilizatorilor de a cumpăra telefoane doar pentru marketing a dus aici. Eu consider că am avut dreptate și nu cred ce spune Samsung. Sunt sigur că cei doi producători fac baterii și pentru alții, dar au luat foc doar telefoanele Samsung?

Între timp, Samsung promite că a implementat noi teste, pentru a nu mai risca nimic și se jură pe roșu că viitoarele telefoane nu vor mai avea obiceiuri ISIS.

Dar faptele sunt deja trecute, e timpul să vorbim despre viitor. Eu suspectez că bateriile de pe următoarele Samsung Galaxy vor fi cele cu răcire lichidă, baterii ce au debutat deja pe noul Samsung Galaxy C7, un telefon mid-range special creat pentru piața dini china. Acest nou sistem folosește o conductă metalică încarcată cu lichid ce se comportă ca un absorbant de căldură și transformă sistemul de răcire într-un radiator eficient.

Fără legătură cu Samsung, o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford au reușit să creeze un model de baterii de telefon cu stingătoare încorporate. Bateriile, tot litiu-ion conțin o capsulă de trifenil fostat, care se va topi dacă bateria va ajunge la 150 de grade celsius, eliberând agentul chimic ce e folosit și pentru stingerea incendiilor. După testele celor ce au făcut descoperirea, un astfel de incendiu de baterie de telefon se stinge în 0.4 secunde. Informația e pe bune, deși pare o glumă demnă de prima pagină a Times New Roman.

Desigur, alții sunt de vină, nu Samsung. Păi se poate? Acum voi putea dormi liniștit.

Am aflat motivul oficial pentru care au luat foc telefoanele Samsung Galaxy Note 7

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.